min
26 jul 2023

Zelf een persoonlijk en uniek afscheidscadeau maken voor je collega

In deze blog lees je hoe je een persoonlijk en uniek afscheidscadeau voor een collega zelf kunt maken.

Zelf een persoonlijk en uniek afscheidscadeau maken voor je collega

Afscheid nemen van een collega is altijd een bijzondere gelegenheid. Het is niet alleen een moment om je collega te bedanken voor de tijd die hij of zij heeft doorgebracht bij het bedrijf, maar ook om de persoonlijke band die je hebt opgebouwd te benadrukken. Een zelfgemaakt afscheidscadeau is de perfecte manier om je waardering te tonen en de herinnering aan je collega levend te houden. In deze blog lees je hoe je een afscheidscadeau voor een collega zelf kunt maken en hoe je het persoonlijk en uniek kunt maken.

Waarom een zelfgemaakt afscheidscadeau?

Er zijn verschillende redenen waarom een zelfgemaakt afscheidscadeau een goede keuze is. Allereerst laat je hiermee zien dat je tijd en moeite hebt gestoken in het cadeau en kun je het aanpassen naar de smaak en interesses van je collega, wat het persoonlijk en bijzonder maakt. Bovendien is het maken van een cadeau een leuke activiteit die je samen met andere collega’s kunt doen.

Wil je ook een leuke boodschap toevoegen aan het cadeau? Lees dan in deze blog de tips voor leuke bedankt teksten voor afscheid nemen op het werk.

Ideeën voor zelfgemaakte afscheidscadeaus

Er zijn talloze ideeën voor zelfgemaakte afscheidscadeaus. Hieronder vind je enkele suggesties van persoonlijke cadeaus die vrij makkelijk te maken zijn voor je collega.

Fotocollage:

Maak een collage van foto’s van jullie tijd samen bij het bedrijf en laat deze afdrukken op canvas of fotopapier. Voeg eventueel een persoonlijke boodschap toe.

Gepersonaliseerde mok:

Koop een witte mok en versier deze met permanente stiften of verf. Voeg de naam van je collega toe, een leuke quote of een tekening die bij hem of haar past.

Online herinnering:

Maak een online herinnering in de vorm van een video of leuke diavoorstelling, waarin jullie vertrekkende collega wordt bedankt en waarin jullie herinneringen ophalen.

https://i0.wp.com/sterkado.nl/wp-content/uploads/2023/07/Zelf-een-persoonlijk-en-uniek-afscheidscadeau-maken-voor-je-collega.jpg?fit=619%2C464&ssl=1

Collega's bedanken bij vertrek

Een vertrekkende collega bedanken met een cadeau is een mooie manier om je waardering te tonen, maar vergeet ook niet het geefmoment. Dat maakt het afscheid om nooit meer te vergeten. Denk aan:

Organiseer een activiteit:

Wil je liever actief afscheid nemen van je vertrekkende collega? Organiseer dan een activiteit die past bij de collega. Bijvoorbeeld een dagje uit naar een museum of tentoonstelling, of een sportieve activiteit zoals een fietstocht door een andere stad.

Afscheidsborrel:

Organiseer een afscheidsborrel waarbij je samen met je collega’s herinneringen ophaalt en het glas heft op zijn of haar vertrek.

Plan een afscheidslunch of diner:

Organiseer een gezellig etentje in een restaurant met alle collega’s. Wil je het iets kleiner aanpakken qua budget dan is een lunch in een restaurant of gewoon op kantoor een leuk idee. Op kantoor zou iedere directe collega wat lekkers kunnen maken en meenemen.

https://i0.wp.com/sterkado.nl/wp-content/uploads/2023/07/Zelf-een-persoonlijk-en-uniek-afscheidscadeau-maken-voor-je-collega-1.jpg?fit=619%2C464&ssl=1

Zelf knutselen pensioen collega

Vertrekt je collega vanwege pensioen, dan is dit een extra bijzonder moment. Naast een mooi cadeau is het leuk om zelf ook nog iets te knutselen vanuit het team. Ook hiervoor zijn er verschillende ideeën die je gemakkelijk zelf kunt maken. Denk eens aan:

Een to-do pensioenpotje:

Versier een glazen pot en vul deze met kleine briefjes waarop ideeën voor leuke activiteiten, hobby’s of uitstapjes staan. Dit helpt je collega om zich te verheugen op de nieuwe vrije tijd en nieuwe ervaringen op te doen.

Pensioenkrant:

Maak een krant waarin je de carrière van je collega in kaart brengt. Voeg hier foto’s en persoonlijke verhalen van collega’s aan toe.

Gepersonaliseerde kalender:

Maak een kalender met foto’s van de collega en de werkomgeving, of gebruik afbeeldingen die te maken hebben met hun hobby’s of interesses. Voeg voor elke maand een inspirerende quote of herinnering toe.

Meer inspiratie voor originele cadeaus pensioen collega, originele cadeaus jubileum collega of de leukste afscheidscadeaus collega? Laat je inspireren!

https://i0.wp.com/sterkado.nl/wp-content/uploads/2023/07/Zelf-een-persoonlijk-en-uniek-afscheidscadeau-maken-voor-je-collega-Zelf-knutselen-pensioen-collega.jpg?fit=619%2C464&ssl=1

Keuze Kado; het ideale afscheidscadeau die je zelf kunt maken

Een zelfgemaakt afscheidscadeau voor een collega is een persoonlijke en unieke manier om je waardering te tonen. Door tijd en moeite te steken in het cadeau laat je zien dat je je collega echt waardeert.

Ben je niet zo creatief of heb je weinig tijd om zelf helemaal van scratch af aan een afscheidscadeau te maken? Je wilt natuurlijk niet dat je vertrekkende collega naar huis gaat met een cadeau dat uitstraalt dat er weinig aandacht is ingestoken. Daarnaast is het voor alle collega’s wel leuk als het cadeau gegarandeerd in de smaak valt omdat er vaak best een behoorlijk budget beschikbaar is. Dan kun je het beste kiezen voor het Keuze Kado concept.

Keuze Kado: Vraag een test webshop aan

Vraag een test webshop aan en bekijk het volledige assortiment op basis van jouw budget

Tot slot

Een zelfgemaakt cadeau maken voor een collega die weggaat, laat echt zien dat je ze waardeert en dankbaar bent. Het gaat erom dat je moeite doet en iets persoonlijks maakt, iets dat jullie tijd samen en jullie unieke band viert. We hebben allerlei leuke ideeën laten zien en als je wat beperkt bent in de tijd en of creativiteit, dan is het Keuze Kado een prima optie waarmee je nog steeds laat zien dat je er echt over nagedacht hebt.

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag, of wil je even van gedachten wisselen?

Neem contact op met een van onze accountmanagers, we helpen je graag!

Contact