min
26 jul 2023

Zelf een persoonlijk en uniek afscheidscadeau maken voor je collega

In deze blog lees je hoe je een persoonlijk en uniek afscheidscadeau voor een collega zelf kunt maken.

Zelf een persoonlijk en uniek afscheidscadeau maken voor je collega

Zelf een persoonlijk en uniek afscheidscadeau maken voor je collega

Afscheid nemen van een collega is altijd een bijzondere gelegenheid. Het is niet alleen een moment om je collega te bedanken voor de tijd die hij of zij heeft doorgebracht bij het bedrijf, maar ook om de persoonlijke band die je hebt opgebouwd te benadrukken. Een zelfgemaakt afscheidscadeau is de perfecte manier om je waardering te tonen en de herinnering aan je collega levend te houden. In deze blog lees je hoe je een afscheidscadeau voor een collega zelf kunt maken en hoe je het persoonlijk en uniek kunt maken.

Waarom een zelfgemaakt afscheidscadeau?

Er zijn verschillende redenen waarom een zelfgemaakt afscheidscadeau een goede keuze is. Allereerst laat je hiermee zien dat je tijd en moeite hebt gestoken in het cadeau en kun je het aanpassen naar de smaak en interesses van je collega, wat het persoonlijk en bijzonder maakt. Bovendien is het maken van een cadeau een leuke activiteit die je samen met andere collega’s kunt doen.

Eigen webshop in jouw huisstijl

De giftcard komt samen met een eigen webshop bij die in een handomdraai te personaliseren is met jouw eigen logo, persoonlijk (video)boodschap en afbeeldingen. Deze kun je perfect afstemmen op de geschenkverpakking zodat de huisstijl gewaarborgd wordt. Hierdoor straalt het cadeau aandacht en waardering uit.

Ideeën voor zelfgemaakte afscheidscadeaus

Er zijn talloze ideeën voor zelfgemaakte afscheidscadeaus. Hieronder vind je enkele suggesties van persoonlijke cadeaus die vrij makkelijk te maken zijn voor je collega.

Fotocollage: Maak een collage van foto’s van jullie tijd samen bij het bedrijf en laat deze afdrukken op canvas of fotopapier. Voeg eventueel een persoonlijke boodschap toe.

Gepersonaliseerde mok: Koop een witte mok en versier deze met permanente stiften of verf. Voeg de naam van je collega toe, een leuke quote of een tekening die bij hem of haar past.

Online herinnering: Maak een online herinnering in de vorm van een video of leuke diavoorstelling, waarin jullie vertrekkende collega wordt bedankt en waarin jullie herinneringen ophalen.

Collega's bedanken bij vertrek

Een vertrekkende collega bedanken met een cadeau is een mooie manier om je waardering te tonen, maar vergeet ook niet het geefmoment. Dat maakt het afscheid om nooit meer te vergeten. Denk aan:

Afscheidsborrel: Organiseer een afscheidsborrel waarbij je samen met je collega’s herinneringen ophaalt en het glas heft op zijn of haar vertrek.

Plan een afscheidslunch of diner: organiseer een gezellig etentje in een restaurant met alle collega’s. Wil je het iets kleiner aanpakken qua budget dan is een lunch in een restaurant of gewoon op kantoor een leuk idee. Op kantoor zou iedere directe collega wat lekkers kunnen maken en meenemen.

Organiseer een activiteit: wil je liever actief afscheid nemen van je vertrekkende collega? Organiseer dan een activiteit die past bij de collega. Bijvoorbeeld een dagje uit naar een museum of tentoonstelling, of een sportieve activiteit zoals een fietstocht door een andere stad.

Zelf knutselen pensioen collega

Vertrekt je collega vanwege pensioen, dan is dit een extra bijzonder moment. Naast een mooi cadeau is het leuk om zelf ook nog iets te knutselen vanuit het team. Ook hiervoor zijn er verschillende ideeën die je gemakkelijk zelf kunt maken. Denk eens aan:

Een to-do pensioenpotje: Versier een glazen pot en vul deze met kleine briefjes waarop ideeën voor leuke activiteiten, hobby’s of uitstapjes staan. Dit helpt je collega om zich te verheugen op de nieuwe vrije tijd en nieuwe ervaringen op te doen.

Pensioenkrant: Maak een krant waarin je de carrière van je collega in kaart brengt. Voeg hier foto’s en persoonlijke verhalen van collega’s aan toe.

Gepersonaliseerde kalender: Maak een kalender met foto’s van de collega en de werkomgeving, of gebruik afbeeldingen die te maken hebben met hun hobby’s of interesses. Voeg voor elke maand een inspirerende quote of herinnering toe.

Meer inspiratie voor originele cadeaus pensioen collega, originele cadeaus jubileum collega of de leukste afscheidscadeaus collega? Laat je inspireren!

Keuze Kado; het ideale afscheidscadeau die je zelf kunt maken

Een zelfgemaakt afscheidscadeau voor een collega is een persoonlijke en unieke manier om je waardering te tonen. Door tijd en moeite te steken in het cadeau laat je zien dat je je collega echt waardeert.

Ben je niet zo creatief of heb je weinig tijd om zelf helemaal van scratch af aan een afscheidscadeau te maken? Je wilt natuurlijk niet dat je vertrekkende collega naar huis gaat met een cadeau dat uitstraalt dat er weinig aandacht is ingestoken. Daarnaast is het voor alle collega’s wel leuk als het cadeau gegarandeerd in de smaak valt omdat er vaak best een behoorlijk budget beschikbaar is. Dan kun je het beste kiezen voor het Keuze Kado 365 concept.

Hoe werkt Keuze Kado 365?
Met Keuze Kado 365 leg je giftcards op voorraad die je uit kunt reiken aan vertrekkende collega’s wanneer jij dat wilt.

  • Je bepaalt zelf het aantal en de waarde
  • Verzilver de giftcard in jouw gratis gepersonaliseerde webshop in eigen huisstijl
  • Een ruim assortiment met keuze uit maar liefst 1500 cadeaus, cadeaukaarten, belevenissen en meer
  • Inclusief persoonlijke welkomstboodschap met mogelijkheid tot het inladen van een leuke video (met leuke foto’s of videofragmenten van de collega door de jaren heen).

Met Keuze Kado 365 heb je dus in een handomdraai een persoonlijk afscheidscadeau waarvan je zeker weet dat het in de smaak zal vallen want het uiteindelijke cadeau kiest je vertrekkende collega zelf.

Lees hier meer over Keuze Kado 365 of vraag direct een test webshop aan en bekijk het volledige assortiment op basis van jouw budget.

Vraag een test webshop aan

 

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag, of wil je even van gedachten wisselen?

Neem contact op met een van onze accountmanagers, we helpen je graag!

Contact