min
30 aug 2023

10 Originele cadeaus voor het pensioen van een collega: laat jouw waardering zien!

In deze blog delen we tien unieke cadeau ideeën die gegarandeerd een glimlach op hun gezicht toveren.

10 Originele cadeaus voor het pensioen van een collega: laat jouw waardering zien!

Het moment dat een collega met pensioen gaat, is zowel emotioneel als feestelijk. Het is een kans om terug te blikken op de jarenlange inzet en de waardevolle bijdragen die ze aan het bedrijf hebben geleverd. Wat is een betere manier om jouw waardering te tonen dan met een origineel en memorabel cadeau? In deze blog delen we tien unieke cadeau ideeën die gegarandeerd een glimlach op hun gezicht toveren.

 

Cadeau ideeën - Afscheid collega pensioen:

1. Gepersonaliseerde Tijdcapsule

Stel een tijdcapsule samen met items die herinneren aan de hoogtepunten van hun carrière. Voeg foto’s toe, belangrijke documenten, en misschien zelfs een USB-stick met videoboodschappen van het team. Het is een cadeau dat ze jarenlang zullen koesteren.

Een tijdscapsule voor pensioen collega

2. Een stedentrip of reis naar hun favoriete (droom)bestemming

Voor de avontuurlijk gepensioneerde! Verras de pensioenganger met een reisvoucher naar die ene leuke stad in het buitenland die ze nog niet hebben verkend of bestemming waar ze het altijd over hadden maar nog nooit geweest zijn.

3. Een Workshop of Cursus

Hebben ze ooit gesproken over een nieuwe hobby oppakken? Misschien een schildercursus, kookles, of zelfs een digitale fotografiecursus? Dit is hun kans om iets nieuws te leren.

 

Zeker weten dat het cadeau in de smaak valt?

Laat collega's zelf kiezen met Keuze Kado; al ruim 15 jaar hét nummer 1 cadeauconcept voor alle gelegenheden in het jaar zoals pensioen, jubilea, verjaardagen en meer.

4. Gepersonaliseerd pensioenboek

Verzamel verhalen, anekdotes en foto’s van collega’s en creëer een prachtig geïllustreerd boek dat de loopbaan van de gepensioneerde viert.

5. Kunstwerk van het bedrijf

Huur een lokale kunstenaar of graphic designer in om een schilderij, doek of beeldhouwwerk te maken dat het bedrijf of de sector symboliseert. Het is zowel stijlvol als sentimenteel.

6. Jaarabonnement voor hun favoriete activiteit

Of ze nu liefhebber zijn van het theater, fervente sportfans, of leesfanaten, met een abonnement kunnen ze het hele jaar door genieten van hun passie. Een pensioen cadeau dat blijft geven!

7. Cadeaubon voor een luxe spa-dag

Na jarenlang hard werken verdient de collega een dag van volledige ontspanning. Inclusief een heerlijke massage of andere ontspannende behandeling. Een bezoek aan een luxe spa zal zeker gewaardeerd worden.

Cadeaubon voor een dagje spa voor een collega met pensioen

8. Thuisbioscoop set

Voor de filmfanaat: een set van de nieuwste thuisbioscoopapparatuur, compleet met surround sound en een projector, zodat ze kunnen genieten van hun favoriete films in stijl.

9. Een speciale wijn- of whiskeyset

Voor de fijnproever, selecteer een assortiment van hoogwaardige wijnen of whiskeys. Voeg een gepersonaliseerd etiket toe voor een extra touch of wat luxe bijpassende lekkernijen.

10. Tuin- of balkonmakeover

Als jouw collega houdt van tuinieren, overweeg dan een complete make-over voor hun tuin of balkon. Nieuwe planten, meubels en decoraties zullen hun buitenruimte transformeren tot een idyllisch toevluchtsoord waar ze ongestoord kunnen genieten van hun welverdiende pensioen.

Ga voor zekerheid met Keuze Kado

In een wereld vol overvloedige cadeau-opties kan het vinden van het perfecte cadeau een overweldigende taak zijn. Je wilt iets geven dat zowel attent als bruikbaar is, en dat aansluit bij de persoonlijke smaak van de ontvanger. Met Keuze Kado hoef je niet langer te gissen. Dit unieke concept biedt de ontvanger de vrijheid om zelf een cadeau te kiezen uit meer dan 1500 cadeaus, cadeaukaarten, belevenissen en meer. Met keuze uit zeer veel A-merken zoals Rituals, Coolblue, Zalando, Philips en Decathlon.

Of het nu gaat om verjaardagen, jubilea, of een bedankje voor personeel, met Keuze Kado leg je gratis giftcards op voorraad en deel je uit wanneer het nodig is. Je bepaalt zelf het budget per gelegenheid. Bovendien kun je de webshop personaliseren in de huisstijl van het bedrijf met een leuke foto van de gepensioneerde en persoonlijke afscheids(video)boodschap van collega’s. Persoonlijk en de zekerheid dat het pensioen cadeau altijd in de smaak valt.

 

https://i0.wp.com/sterkado.nl/wp-content/uploads/2023/11/Webshop_Keuze_Kado365_assortiment.jpg?fit=800%2C605&ssl=1

Vraag een test webshop aan en bekijk het volledige assortiment op basis van jouw budget.

Test webshop aanvragen

 

Het geefmoment; net zo belangrijk als het cadeau zelf

Het moment waarop het cadeau wordt gegeven, is net zo cruciaal als het cadeau zelf. Het is een tijd van verbinding en vreugde, waarbij de oprechte waardering en het zorgvuldig gekozen geschenk samenkomen. En bij een afscheid van een collega horen ook mooie woorden. Lees hier meer inspiratie voor teksten afscheid collega.

Tot slot
Het pensioen van een collega vieren gaat verder dan een simpel afscheid. Het is een gelegenheid om te laten zien hoeveel je hun bijdrage waardeert en hoezeer je hun aanwezigheid op kantoor zal missen. Deze originele cadeaus variëren van persoonlijk en sentimenteel tot luxe en praktisch, maar ze hebben één ding gemeen: ze zijn bedoeld om het pensioen van een collega te vieren op een manier die ze nooit zullen vergeten.

Natuurlijk zijn dit slechts suggesties. Het belangrijkste is dat het cadeau vanuit het hart komt en past bij de persoonlijkheid en voorkeuren van de gepensioneerde.

Met de juiste benadering en wat creativiteit kun je een pensioencadeau kiezen dat zowel gedenkwaardig als zinvol is. We hopen dat deze lijst je inspireert en helpt bij het vinden van het perfecte geschenk voor jouw collega die met pensioen gaat.

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag, of wil je even van gedachten wisselen?

Neem contact op met een van onze accountmanagers, we helpen je graag!

Contact