min
26 jul 2023

Bedankt teksten voor afscheid nemen op het werk: jouw gids naar een goede afscheidstekst

In deze blog geven we je 3 tips en delen we een aantal voorbeelden van bedankt teksten.

Bedankt teksten voor afscheid nemen op het werk: jouw gids naar een goede afscheidstekst

Of ze nu met pensioen gaan, naar een andere baan vertrekken of gewoon hun tijd bij het bedrijf afronden, het is altijd lastig om afscheid te nemen van een collega op het werk. Je hebt samen hard gewerkt aan projecten en je hebt waarschijnlijk veel tijd met elkaar doorgebracht. Het is daarom belangrijk om de collega die vertrekt een mooie en persoonlijke boodschap mee te geven. In deze blog geven we je 3 tips en delen we een aantal voorbeelden van bedankt teksten voor afscheid nemen van een collega op het werk.

3 Tips voor bedanktteksten

1. Maak het persoonlijk en toon je dankbaarheid

Bedank je collega voor de samenwerking en laat weten hoeveel je van hem of haar hebt geleerd. Maak het persoonlijk en benoem bijvoorbeeld de kwaliteiten van de collega die je bewondert en hoe deze jouw werk hebben beïnvloed. Laat weten hoeveel je hebt gelachen met jouw collega en hoe deze momenten hebben bijgedragen aan een fijne werkomgeving.

2. Vermeld specifieke prestaties en gebeurtenissen

Vermeld in je bedankt tekst specifieke projecten of gebeurtenissen die jullie samen hebben meegemaakt en die je nog lang zal herinneren. Het is altijd leuk om even terug in de tijd te gaan en mooie herinneringen op te halen.

3. Wens jouw collega veel succes in de toekomst

Neem in je bedankt tekst ook details mee over de toekomstplannen van je collega en wens je collega veel succes of plezier bij deze plannen. Of het nu gaat om een nieuwe baan of een persoonlijk project, geef altijd aan dat je de collega alle succes en geluk toewenst.

https://i0.wp.com/sterkado.nl/wp-content/uploads/2023/07/Bedankt-teksten-voor-afscheid-nemen-op-het-werk-jouw-gids-naar-een-goede-afscheidstekst.jpg?fit=938%2C703&ssl=1

Tips voor een eenvoudige opbouw van de tekst

Als je een leuke tekst wil schrijven voor een collega die afscheid neemt dan kun je daar de volgende eenvoudige opbouw voor gebruiken:

1. Persoonlijke herinneringen of hoogtepunten

Blik terug op de leuke en uitdagende moment die jullie samen hebben meegemaakt tijdens het werk. Denk hierbij aan specifieke gebeurtenissen, dit kunnen grappige momenten zijn, belangrijke prestaties, momenten waar je veel van hebt geleerd of uitdagingen die jullie samen hebben overwonnen.

2. Toon je dankbaarheid

Bedank je collega voor alle leuke en leerzame momenten die jullie samen hebben beleefd en laat weten dat je dankbaar bent voor de tijd die je samen hebt doorgebracht en voor de bijdrage die je collega heeft geleverd aan projecten of het team.

3. Wensen voor de toekomst

Laat je collega weten hoeveel ze zullen worden gemist en wens hen alle succes en geluk in hun toekomstige ondernemingen.

4. Afsluiting

Sluit af met een warme groet en biedt eventueel aan om contact te houden.

Op zoek naar inspiratie voor teksten afscheid collega?

Wij helpen je graag op weg met enkele voorbeelden van leuke tekstjes voor het afscheid van je collega:

Nieuwe baan:

1. Beste [naam], Het voelt vreemd om afscheid te nemen van iemand die zo’n belangrijke rol heeft gespeeld in ons team. Bedankt voor de fijne samenwerking en de geweldige herinneringen die we samen hebben gemaakt, zoals … Je hebt ons geïnspireerd en geleerd wat teamwork echt betekent. Je gaat enorm gemist worden, maar we wensen je veel succes en geluk in je volgende uitdaging bij [bedrijfsnaam]

2. Beste [naam], we zullen je positieve energie en enthousiasme enorm missen. Bedankt voor de geweldige samenwerking, jouw bijdrage, het delen van je kennis en expertise en de waardevolle lessen die we van je hebben geleerd, zoals …
Veel succes in de toekomst!

3. Beste [naam], Hoewel we super blij voor je zijn, gaan we je hier ontzettend missen. Bedankt voor alle geweldige herinneringen zoals … en voor het altijd opvrolijken van de sfeer. Succes met je nieuwe avontuur, laat ons weten hoe het gaat!

4. Beste [naam], hoewel we je gaan missen, zijn we ontzettend trots op je voor het najagen van je dromen. Bedankt voor de geweldige tijd hier en voor al je inzet. Je nieuwe werkgever [bedrijfsnaam] krijgt echt een topper binnen! Veel succes en weet dat je altijd welkom bent voor een kop koffie!

5. Beste [naam], gefeliciteerd met je nieuwe avontuur! Hoewel het jammer is dat je weggaat, begrijpen we dat je deze kans niet kon laten schieten. Het zal hier niet hetzelfde zijn zonder jouw aanstekelijke lach en positieve instelling. Bedankt voor alle fijne herinneringen en voor het leuker maken van de werkdagen. Succes met alles wat komen gaat, we gaan je missen!

Pensioen:

1. Beste [naam], Met gemengde gevoelens nemen we afscheid van jou. We vinden het heel jammer om je te zien vertrekken, maar aan de andere kant zijn we blij dat je eindelijk van je pensioen kunt gaan genieten! Je was een waardevolle collega en we gaan je allemaal missen. Bedankt voor je harde werk, je toewijding en je enthousiasme. We wensen je een hele fijne tijd toe. Blijf contact houden en geniet van je welverdiende rust!

2. Beste [naam], het is tijd voor je pensioen! Ik kan me nog herinneren toen… [beschrijf eerste contact]. Bedankt voor alle geweldige momenten en de onschatbare lessen die je met ons hebt gedeeld. Geniet van je vrije tijd, je hebt het verdiend!

3. Beste [naam], Het is eindelijk tijd voor je welverdiende pensioen! Het zal vreemd zijn om je niet meer in het kantoor te zien rondlopen. Bedankt voor alle jaren van hard werken en de ontelbare leuke momenten die we samen hebben beleefd zoals… Rust lekker uit en maak van elk moment iets bijzonders!

4. Beste [naam], terwijl je je pensioen tegemoet gaat, willen we je bedanken voor alle waardevolle herinneringen die we samen hebben gemaakt. Je was niet alleen een geweldige collega, maar ook een vriend voor velen van ons. Blijf genieten van het leven na je carrière en laat ons weten wanneer de koffieafspraak gepland kan worden!

5. Beste [naam], het is tijd om de werklunches te ruilen voor lange ontbijten en middagdutjes – je hebt het verdiend! Bedankt voor de geweldige tijd die we hebben gehad en voor al je bijdragen aan ons succes. Geniet van je welverdiende pensioen en maak er het beste van. Vergeet niet af en toe langs te komen voor een kop koffie en een praatje!

Andere aanleiding om te vertrekken:

Tijdelijke opdracht is afgerond:
Beste [naam], Het is tijd om afscheid te nemen van een collega die een waardevolle bijdrage heeft geleverd aan [opdracht]. We hebben enorm veel waardering voor het werk dat je tijdens je tijdelijke opdracht bij ons hebt verricht. Je hebt jezelf bewezen als een geweldige aanwinst voor ons team en we zullen je kennis en expertise zeker missen. We willen je bedanken voor je inzet, je energie en je toewijding tijdens je tijd hier. We wensen je alle succes in de toekomst en wellicht tot ziens!

Carrièreswitch:
Beste [naam], terwijl je je voorbereidt op je nieuwe carrièrepad, wil ik je bedanken voor alle fantastische herinneringen die we samen hebben gemaakt zoals… Bedankt voor alle geweldige momenten en je onschatbare bijdrage aan ons team. Blijf je dromen najagen en laat ons weten hoe het met je gaat. Succes, we zijn trots op je en weten zeker dat je het fantastisch zult doen!

Verhuizing:
Beste [naam], terwijl je je voorbereidt op je grote verhuizing naar [plaatsnaam], willen we je bedanken voor alle geweldige momenten die we samen hebben gehad zoals … Bedankt voor alle fantastische herinneringen en je onmisbare bijdrage aan ons team. Geniet van je nieuwe avontuur en vergeet niet om af en toe langs te komen om bij te kletsen!

Wil je jouw collega’s ėcht verrassen met een leuk afscheidscadeau?

Kies dan voor Keuze Kado en geef een volledig gepersonaliseerd cadeau en tekstkaart met afscheidstekst in de stijl van jouw bedrijf. Een afscheidscadeau in jouw look-en-feel dat aandacht en waardering uitspreekt!

Hoe het werkt

Met Keuze Kado leg je giftcards op voorraad en reikt ze uit aan je collega’s wanneer jij dat wilt, of je stuurt digitaal een e-voucher met een persoonlijke boodschap. Dit kun je doen bij het afscheid nemen van een collega wanneer iemand een andere baan heeft of met pensioen gaat, maar uiteraard ook bij alle andere belangrijke moment zoals bij jubilea, promotie of als bedankje voor personeel.

Jouw collega verzilvert de giftcard in jouw gratis webshop en kiest zelf zijn favoriete cadeau. Er is keuze uit ruim 1500 cadeaus, gezellige uitjes, populaire cadeaukaarten (waaronder Zalando, Wehkamp en Etos) en meer.. Voor ieder wat wils dus weet je zeker dat het cadeau altijd in de smaak valt!

Keuze Kado: Vraag een test webshop aan

Vraag een testwebshop aan en bekijk het assortiment op basis van jouw budget!

Personaliseer de verpakking, kaart en webshop

De giftcard wordt altijd verpakt in een gratis luxe geschenkverpakking met tekst kaart en deze zijn volledig te personaliseren. Je kiest de afbeeldingen, kleuren en voegt jouw persoonlijke afscheidstekst en logo toe. Daarnaast is de webshop waarop jouw collega een cadeau kiest ook volledig te personaliseren. In een handomdraai personaliseer je de webshop met jouw logo, persoonlijke bedankt tekst, afbeeldingen en eigen welkomstvideo. Dit maakt het cadeau extra speciaal en persoonlijk.

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag, of wil je even van gedachten wisselen?

Neem contact op met een van onze accountmanagers, we helpen je graag!

Contact