min
16 aug 2023

Afscheid collega? Tips voor de leukste afscheidscadeaus

In deze blog geven we je tips voor het perfecte afscheidsgeschenk. 

Afscheid collega? Tips voor de leukste afscheidscadeaus

Het moment is daar: een dierbare collega gaat een nieuwe weg in en het is tijd om afscheid te nemen. Hoewel het afscheid vaak gepaard gaat met gemengde gevoelens, willen we de collega op een speciale manier bedanken voor alle herinneringen, samenwerkingen en momenten. Maar hoe doe je dat? Met de leukste afscheidscadeaus natuurlijk! In deze blog geven we je tips voor het perfecte afscheidsgeschenk.

Waarom een afscheidscadeau voor je collega?

Een collega speelt vaak een belangrijke rol in je dagelijkse werk. Je hebt samen gelachen, wellicht gehuild, overwinningen gevierd en uitdagingen getrotseerd. Een passend afscheidscadeau is dan ook een prachtige manier om waardering en dankbaarheid te tonen. Daarnaast dient het als een blijvende herinnering voor je collega aan de tijd die jullie samen hebben doorgebracht.

De leukste afscheidscadeaus voor je collega

1. Gepersonaliseerde cadeaus

Niets zegt ‘dankjewel’ zoals een gepersonaliseerd cadeau. Denk bijvoorbeeld aan een notitieboek met de naam van je collega, een sleutelhanger met een speciale datum of een mok met een foto van het team. Het personaliseren van het geschenk maakt het uniek en betekenisvol.

2. Een dagje uit

Dit is een van de leukste afscheidscadeaus voor de avontuurlijke collega. Of het nu gaat om een wellness-dag, een uitstapje naar een pretpark of een culinaire wijnproeverij, de ervaring zal je collega altijd bijblijven.

Leukste afscheidscadeaus collega voorbeeld belevenis ballonvaart

3. Boeken en tijdschriften

Voor de leesliefhebbers zijn boeken altijd een winnend geschenk. Kies een boek dat past bij de interesses van je collega of een tijdschriftabonnement in hun vakgebied.

4. Cadeaubonnen

Weet je echt niet wat je moet kiezen? Een cadeaubon is altijd een veilige keuze. Of het nu gaat om een favoriete winkel, een restaurant, of een online platform, je collega kan zelf iets kiezen wat hij/zij leuk vindt.

5. Een zelfgemaakt geschenk

Vaak zijn het de kleine dingen die het meest betekenen. Denk aan een scrapbook vol foto’s en herinneringen, een zelfgemaakte kaart of een pot met ‘open wanneer’ brieven voor moeilijke dagen.

Scrapbook met herinneringen van collega als voorbeeld luxe organizer

6. Kantoorbenodigdheden

Als je collega naar een nieuwe baan gaat, zijn kantoorartikelen zoals een luxe pen, een planner of stijlvolle bureau-accessoires altijd een welkom geschenk.

7. Een plant

Een groen cadeau dat groeit! Een mooie plant kan dienen als decoratie in het nieuwe kantoor of thuis, en zal je collega altijd herinneren aan de tijd die jullie samen hebben doorgebracht.

Keuze Kado: Een persoonlijk en origineel afscheidscadeau met

Vind je het lastig om iets te kiezen omdat je de collega niet goed kent of wil je er zeker van zijn dat het cadeau in de smaak valt omdat de vertrekkende collega veel voor je betekent heeft? Ga dan voor safe met Keuze Kado. Hierbij leg je kosteloos giftcards met geschenkverpakking op voorraad of je stuurt een e-voucher met persoonlijke boodschap, geheel in je eigen look&feel. Hiermee kan je collega een leuk afscheidscadeau uitzoeken in een persoonlijke webshop met keuze uit ruim 1500 cadeaus, cadeaukaarten, belevenissen en meer. Zo weet je zeker dat het cadeau gewaardeerd gaat worden. Doordat alles te personaliseren is met je eigen welkomst (video)boodschap en huisstijl, is het niet alleen origineel maar straalt het ook uit dat je er echt moeite in hebt gestoken. Je kunt dit concept ook inzetten als origineel cadeau bij bijvoorbeeld promoties, pensioen, jubilea of als bedankje voor personeel.

Vraag een test webshop aan en bekijk het volledige assortiment op basis van jouw budget

Vraag een test webshop aan

Bekijk het volledige assortiment op basis van jouw budget. Met ruim 1500+ cadeaus, cadeaukaarten, belevenissen en meer is er voor ieder wat wils.

Wil je liever zelf een persoonlijk en uniek afscheidscadeau maken? We geven je 10 creatieve ideeën.

 

Belangrijke tips bij het kiezen van het leukste afscheidscadeau

Ken je collega

Het allerbelangrijkste is om te weten wat je collega leuk vindt. Een cadeau dat past bij hun persoonlijkheid en interesses zal altijd meer gewaardeerd worden.

Budget

Het is belangrijk om een budget te bepalen en je daaraan te houden. Een betekenisvol cadeau hoeft niet duur te zijn.

Overleg met andere collega’s

Twee (of meer) hoofden zijn beter dan één. Werk samen om ideeën te brainstormen en de kosten te delen.

Vergeet de afscheidskaart niet

Een persoonlijk geschreven boodschap kan net dat beetje extra betekenis en warmte toevoegen aan je geschenk. Lees hier de tips voor een goede afscheidstekst.

Het perfecte geefmoment: meer dan alleen een cadeau overhandigen

Het moment van het overhandigen van het afscheidscadeau is bijna net zo belangrijk als het cadeau zelf. Dit is het moment waarop je echt je waardering en gevoelens kunt overbrengen. Kies voor een intiem moment, misschien tijdens een kleine bijeenkomst met het team of tijdens een speciale afscheidsborrel. Het is cruciaal dat het moment oprecht en zonder haast is. Zorg voor een persoonlijke noot; een korte toespraak of een paar goed gekozen woorden kunnen het verschil maken en ervoor zorgen dat je collega zich echt gewaardeerd en herinnert voelt.

Tot slot

Het afscheid nemen van een collega kan emotioneel zijn, maar het kiezen van het leukste afscheidscadeau kan het afscheidsmoment een beetje leuker maken. Door goed na te denken over wat je collega waardeert, kun je een geschenk kiezen dat zowel betekenisvol als memorabel is. Het belangrijkste is om je waardering en dankbaarheid te tonen en je collega met een glimlach naar hun nieuwe avontuur te sturen!

Krijgt een collega een promotie? Lees hier alle tips voor een origineel promotie cadeau collega.

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag, of wil je even van gedachten wisselen?

Neem contact op met een van onze accountmanagers, we helpen je graag!

Contact