min
19 jul 2023

Het ultieme plezier van het samenstellen van jouw eigen kerstpakket

In deze blog ontdek je de voordelen en aandachtspunten bij het zelf samenstellen van je kerstpakket voor collega’s.

Het ultieme plezier van het samenstellen van jouw eigen kerstpakket

Het ultieme plezier van het zelf samenstellen van je kerstpakket voor collega's

Kies jij ieder jaar een standaard kerstpakket uit voor je collega’s? En voelt het daardoor altijd als net niet? Of ben je op zoek naar meer personalisatie? Een pakket dat beter aansluit bij de organisatie? Zelf kerstpakketten samenstellen is een geweldige manier om je waardering te tonen aan je medewerkers. Het geeft je de vrijheid om pakketten samen te stellen die aansluiten bij de unieke behoeften en smaken van je team. Wil je weten hoe? Lees dan verder.

Stap 1 - Kies een passend thema

Het zelf samenstellen van kerstpakketten is een geweldige manier om je creativiteit de vrije loop te laten. Begin eerst met het kiezen van een thema. Het selecteren van een thema voor kerstpakketten is niet alleen een manier om te organiseren, maar ook om een boodschap over te brengen die weerspiegelt waar je organisatie voor staat. Het thema van de kerstpakketten kan de bedrijfscultuur, waarden en doelstellingen op een subtiele, maar impactvolle manier communiceren.

Bijvoorbeeld, door te kiezen voor een thema zoals ‘Duurzaamheid’, kun je de toewijding aan milieuvriendelijke keuzes benadrukken. Een thema rondom ontspannen of gezondheid kan de inzet voor het welzijn van medewerkers aantonen. Of misschien een thema als ‘Connected’. Elkaar motiveren, inspireren en kansen creëren, maar ook het omarmen van verschillen en diversiteit. De basis van een hechte teamspirit.

 

Stap 2 - Kies het juiste cadeau

Voordeel van het kiezen in een thema, is dat alle food en/of non-foodproducten in de doos zijn voorzien van een verpakking in de stijl van het thema. Hierdoor lijkt het niet alsof er zomaar iets bij elkaar is gegooid maar is het mooi op elkaar afgestemd. Hierdoor straalt het pakket waarde en professionaliteit uit. Daarnaast is het cadeau natuurlijk het middelpunt van het kerstpakket. Als je je kerstpakket zelf samenstelt dan heb je ook de keuze uit meerdere producten. Zo kun je zelf kiezen wat het beste past bij het team. Ga je bij een reis thema bijvoorbeeld voor een mooie rugtas of koffer of koelbox. Of ga je toch voor echte reisgadgets zoals een action camera of powerbank?

Stap 3 - Personaliseer met een mooie boodschap

Een kerstpakket is niet compleet zonder persoonlijke boodschap. Dit kan een dankwoord zijn voor de inzet van het afgelopen jaar, een motivatie boodschap voor het komende jaar of gewoon een vrolijke Kerst wens. Deze boodschap kan op verschillende manieren worden verwerkt. Het kan bijvoorbeeld op een handgeschreven kaartje in het pakket zelf, of als een persoonlijke boodschap op een inlay in de doos. Dit voegt een extra persoonlijke touch toe en maakt het geschenk nog specialer.

De juiste kerstpakketten leverancier - waar moet je op letten?

Het vinden van de juiste leverancier voor je kerstpakketten is net zo cruciaal als het samenstellen van de pakketten zelf. Maar waar moet je op letten bij het kiezen van een leverancier?

Allereerst, ervaring en betrouwbaarheid. Hoeveel jaar is de leverancier al actief en kun je vertrouwen op zijn kennis en expertise? Je wilt immers niet de plank mis slaan bij het eindejaarscadeau voor al je collega’s. Je wilt een leverancier die zijn beloftes nakomt, zowel wat betreft de kwaliteit van de pakketten als de leveringstijden. Check hiervoor de beoordelingen en referenties van eerdere klanten. Het liefst ook referenties die verzameld zijn via een officieel review platform zoals feedback company. Deze kunnen je een goed beeld geven van de betrouwbaarheid van een leverancier.

Ten tweede variëteit. Een uitstekende leverancier biedt een breed scala aan producten en thema’s om uit te kiezen, zodat je pakketten kunt creëren die echt uniek en gepersonaliseerd zijn.

Ten derde service. Een echte specialist begrijpt dat elk bedrijf uniek is en biedt daarom gepersonaliseerde service aan. Zoeken ze actief naar oplossingen die passen bij uw specifieke behoeften en budget? Bieden ze ondersteuning en advies bij het selecteren van producten en thema’s? Of is er bijna geen persoonlijk contact en is het iemand die dit alles vanaf zijn zolderkamer runt?

Als laatste, maar niet de minste: aftercare. Service zit hem ook niet alleen in het voortraject maar ook na uitlevering. Is er een professionele klantenservice die eventuele klachten na levering kan afhandelen? Bijvoorbeeld als het gaat om kapotte cadeaus in het kerstpakket. Of kerstpakketten die niet goed thuis zijn aangeleverd. Hoe gaan ze daarmee om? Niks zo vervelend dan tegen een muur op te lopen bij dit soort situaties.

Tot slot

Het zelf samenstellen van kerstpakketten is een unieke en leuke manier om uw waardering te tonen aan uw medewerkers. Bovendien is de voorpret al veel leuker. Door een thema te kiezen dat bij je team of bedrijfsdoelstellingen past, de perfecte cadeaus te selecteren en een persoonlijke boodschap toe te voegen, kun je een echt uniek en betekenisvol kerstpakket creëren.

Bovendien hoeft je het niet alleen te doen. Bij een professionele leverancier word je van A tot Z geholpen bij het samenstellen van het ultieme kerstpakket en weet je zeker dat het tot in de puntjes verzorgd wordt.

Bedenk bij het kiezen van een kerstpakket: het gaat niet om de omvang of de prijs van het cadeau, maar om de gedachte en de zorg die erin zit. Dat is de ware geest van Kerstmis. Met het zelf samenstellen van kerstpakketten, kun je dat precies laten zien.

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag, of wil je even van gedachten wisselen?

Neem contact op met een van onze accountmanagers, we helpen je graag!

Contact