min
19 jul 2023

Het ultieme plezier van het samenstellen van jouw eigen kerstpakket

In deze blog ontdek je de voordelen en aandachtspunten bij het zelf samenstellen van je kerstpakket voor collega’s.

Het ultieme plezier van het samenstellen van jouw eigen kerstpakket

Kies jij ieder jaar een standaard kerstpakket uit voor je collega’s? En voelt het daardoor altijd als net niet? Of ben je op zoek naar meer personalisatie? Een pakket dat beter aansluit bij de organisatie? Zelf kerstpakketten samenstellen is een geweldige manier om je waardering te tonen aan je medewerkers. Het geeft je de vrijheid om pakketten samen te stellen die aansluiten bij de unieke behoeften en smaken van je team. Wil je weten hoe? Lees dan verder.

Voordelen - Eigen kerstpakket samenstellen

Het zelf samenstellen van een kerstpakket voor collega’s is een unieke en persoonlijke manier om waardering te tonen tijdens de feestdagen. Bovendien heeft het tal van voordelen:

Persoonlijke Touch

Door zelf een kerstpakket samen te stellen, voeg je een persoonlijke touch toe die standaardpakketten missen. Dit toont aan dat je echt hebt nagedacht over de ontvanger.

Flexibiliteit in Keuze

Je hebt de vrijheid om producten te kiezen die perfect aansluiten bij de voorkeuren en interesses van je collega’s, waardoor het geschenk relevanter en gewaardeerder wordt.

Versterkt het Merk van het Bedrijf

Door kerstpakketten samen te stellen die aansluiten bij de waarden en thema’s van het bedrijf, versterk je het merk en de bedrijfscultuur. Dit kan variëren van duurzaamheid tot innovatie, afhankelijk van waar het bedrijf voor staat.

Verhoogde Waardering

Wanneer medewerkers zien dat er moeite is gestoken in het samenstellen van hun geschenken, voelen ze zich meer gewaardeerd, wat de werktevredenheid en loyaliteit kan verhogen.

Keuze Kado; laat collega's zelf hun favoriete kerstpakket uitkiezen

Wil je er zeker van zijn dat het cadeau in de smaak valt? Kies dan voor Keuze Kado. Collega's kiezen zelf hun favoriete cadeau uit een persoonlijke webshop met ruim 1500+ cadeaus, cadeaukaarten, belevenissen en meer.

Stappenplan naar het ideale kerstgeschenk

Het zelf samenstellen van een kerstpakket is een geweldige manier om je creativiteit de vrije loop te laten. In drie stappen:

Stap 1 – Kies een passend thema

Begin eerst met het kiezen van een thema. Het selecteren van een thema voor kerstpakketten is niet alleen een manier om te organiseren, maar ook om een boodschap over te brengen die weerspiegelt waar je organisatie voor staat. Het thema van de kerstpakketten kan de bedrijfscultuur, waarden en doelstellingen op een subtiele, maar impactvolle manier communiceren.

Bijvoorbeeld, door te kiezen voor een thema als ‘Duurzaamheid’, kun je de toewijding aan milieuvriendelijke keuzes benadrukken. Een thema rondom ontspannen of gezondheid kan de inzet voor het welzijn van medewerkers aantonen. Of misschien een thema als ‘Connected’. Elkaar motiveren, inspireren en kansen creëren, maar ook het omarmen van verschillen en diversiteit. De basis van een hechte teamspirit. Inspiratie nodig? Bekijk hier de top drie thema’s in kerstpakketten van dit jaar of download het thema lookbook.

Voorbeeld van een kerstpakket met het thema duurzaamheid

Voorbeeld kerstpakket in het thema duurzaamheid – ‘Pure’

Stap 2 – Kies het juiste cadeau

Voordeel van het kiezen in een thema, is dat alle food en/of non-foodproducten in de doos zijn voorzien van een verpakking in de stijl van het thema. Hierdoor lijkt het niet alsof er zomaar iets bij elkaar is gegooid maar is het mooi op elkaar afgestemd. Hierdoor straalt het pakket waarde en professionaliteit uit. Daarnaast is het cadeau natuurlijk het middelpunt van het kerstpakket. Als je je kerstpakket zelf samenstelt dan heb je ook de keuze uit meerdere producten. Zo kun je zelf kiezen wat het beste past bij het team. Ga je bij een reis thema bijvoorbeeld voor een mooie rugtas of koffer of koelbox. Of ga je toch voor echte reisgadgets zoals een action camera of powerbank?

Stap 3 – Personaliseer met een mooie boodschap

Een kerstpakket is niet compleet zonder persoonlijke boodschap. Dit kan een dankwoord zijn voor de inzet van het afgelopen jaar, een motivatie boodschap voor het komende jaar of gewoon een vrolijke Kerst wens. Deze boodschap kan op verschillende manieren worden verwerkt. Het kan bijvoorbeeld op een handgeschreven kaartje in het pakket zelf, of als een persoonlijke boodschap op een inlay in de doos. Dit voegt een extra persoonlijke touch toe en maakt het geschenk nog specialer.

Benieuwd waarom een cadeaubon voor je personeel de beste keuze kan zijn als het als het gaat om een persoonlijk en gewaardeerd geschenk?

De juiste kerstpakketten leverancier - waar moet je op letten?

Het vinden van de juiste leverancier voor je kerstpakketten is net zo cruciaal als het samenstellen van de pakketten zelf. Maar waar moet je op letten bij het kiezen van een leverancier?

Ervaring en betrouwbaarheid

Hoeveel jaar is de leverancier al actief en kun je vertrouwen op zijn kennis en expertise? Je wilt immers niet de plank mis slaan bij het eindejaarscadeau voor al je collega’s. Je wilt een leverancier die zijn beloftes nakomt, zowel wat betreft de kwaliteit van de pakketten als de leveringstijden. Check hiervoor de beoordelingen en referenties van eerdere klanten. Het liefst ook referenties die verzameld zijn via een officieel review platform zoals feedback company. Deze kunnen je een goed beeld geven van de betrouwbaarheid van een leverancier.

Variëteit

Een uitstekende leverancier biedt een breed scala aan producten en thema’s om uit te kiezen, zodat je pakketten kunt creëren die echt uniek en gepersonaliseerd zijn.

Service

Een echte specialist begrijpt dat elk bedrijf uniek is en biedt daarom gepersonaliseerde service aan. Zoeken ze actief naar oplossingen die passen bij uw specifieke behoeften en budget? Bieden ze ondersteuning en advies bij het selecteren van producten en thema’s? Of is er bijna geen persoonlijk contact en is het iemand die dit alles vanaf zijn zolderkamer runt?

After care

Als laatste maar niet de minste: service. Goede service zit hem niet alleen in het voortraject maar ook na uitlevering. Is er een professionele klantenservice die eventuele klachten na levering kan afhandelen? Bijvoorbeeld als het gaat om kapotte cadeaus in het kerstpakket. Of kerstpakketten die niet goed thuis zijn aangeleverd. Hoe gaan ze daarmee om? Niks zo vervelend dan tegen een muur op te lopen bij dit soort situaties.


Tot slot

Of je nu kiest voor het zelf samenstellen van een traditioneel kerstpakket of collega’s zelf een keuze laat maken welk kerstpakket ze willen, bedenk dat het niet gaat om de omvang of de prijs van het cadeau, maar om de gedachte en de zorg die erin zit. Sluit het aan op de interesses of bedrijfscultuur? Kun je het personaliseren naar de huisstijl van het bedrijf of voorkeuren van je collega? Dan zul je zien dat het cadeau veel meer gewaardeerd wordt.

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag, of wil je even van gedachten wisselen?

Neem contact op met een van onze accountmanagers, we helpen je graag!

Contact