min
28 feb 2024

Tips voor het perfecte ludieke afscheidscadeau voor je collega

In dit blog delen we inspirerende ideeën voor ludieke afscheidscadeaus die gegarandeerd een glimlach op het gezicht van je vertrekkende collega toveren.

Tips voor het perfecte ludieke afscheidscadeau voor je collega

Het vinden van het perfecte afscheidscadeau voor een collega kan een uitdagende taak zijn, vooral als je iets unieks en ludieks zoekt dat echt de persoonlijkheid van je collega weerspiegelt. In dit blog delen we inspirerende ideeën voor ludieke afscheidscadeaus die gegarandeerd een glimlach op het gezicht van je vertrekkende collega toveren. Of het nu gaat om een humoristisch geschenk dat binnen jullie werkomgeving past of iets persoonlijks dat jullie band benadrukt, met deze tips vind je het perfecte cadeau om ‘vaarwel’ te zeggen op een memorabele manier.

Waarom een ludiek afscheidscadeau?

Een ludiek afscheidscadeau is meer dan alleen een grappig geschenk; het is een manier om waardering te tonen voor de tijd die samen is doorgebracht en de goede herinneringen die jullie als collega’s hebben gecreëerd. Het kiezen van een cadeau met een knipoog kan de soms zware emotie van een afscheid verlichten en zorgen voor een vrolijke noot op de laatste werkdag.

Ideeën voor ludieke afscheidscadeaus

1. Gepersonaliseerde Karikatuur

Laat een karikatuur maken van je collega, waarin je enkele grappige of kenmerkende momenten van hem of haar op het werk uitbeeldt. Dit is niet alleen een persoonlijk en ludiek geschenk, maar ook iets dat je collega als aandenken kan bewaren.

2. “Overlevingspakket” voor de nieuwe baan

Stel een pakket samen met grappige en nuttige items die je collega in zijn of haar nieuwe baan kan gebruiken. Denk aan een stressbal, een koffiebeker met leuke tekst, een fotolijstje met jullie foto als grapje of een set humoristische kantoorartikelen.

Ludiek afscheidscadeau collega koffie beker met leuke tekst

3. Afscheidsvideo

Maak een ludieke afscheidsvideo met bijdragen van alle collega’s. Dit kan variëren van grappige anekdotes tot goedbedoelde adviezen voor de toekomst. Een video is een geweldige manier om een persoonlijk tintje toe te voegen en zorgt voor een blijvende herinnering. Lees hier meer tips voor het zelf maken van een persoonlijk afscheidscadeau.

4. Het ultieme handboek

Creëer een ‘handleiding’ voor je collega met humoristische en overdreven adviezen voor situaties die hij of zij in de nieuwe baan kan tegenkomen. Dit kan variëren van hoe om te gaan met de printer die altijd vastloopt tot het overleven van lange vergaderingen.

5. Thema-afsprakenboek

Geef een agenda of notitieboekje met grappige of bizarre feestdagen en belangrijke data die gerelateerd zijn aan interne grappen of belangrijke gebeurtenissen binnen jullie team of bedrijf.

Keuze Kado; altijd een ludiek afscheidscadeau

Wil je er zeker van zijn dat je waardering in de smaak valt en uniek is? Kies dan voor Keuze Kado. Je geeft een onbeperkt geldige giftcard die toegang geeft tot een gepersonaliseerde en goed gevulde webshop met jullie foto, video en/of persoonlijk bericht.

Tips voor het kiezen van het juiste ludieke afscheidscadeau

Ken je collega

Zorg ervoor dat het cadeau past bij de persoonlijkheid van je collega. Een goed ludiek cadeau is persoonlijk en toont aan dat je echt aandacht hebt besteed aan wat hij of zij leuk zou vinden.

Context is belangrijk

Houd rekening met de werkcultuur en de relatie die je hebt met de vertrekkende collega. Wat in het ene bedrijf hilarisch kan zijn, kan in een andere context als ongepast worden beschouwd.

Maak het gedenkwaardig

Een ludiek afscheidscadeau moet niet alleen grappig zijn, maar ook iets dat je collega kan koesteren. Het idee is om een blijvende positieve indruk achter te laten.

Betrek anderen

Overleg met andere collega’s voor ideeën en bijdragen. Dit kan niet alleen helpen bij het financieren van het cadeau, maar ook zorgen voor een breder draagvlak en meer creatieve input.

Keuze Kado; zeker weten dat het cadeau voor je personeel in de smaak valt

Vind je het lastig om de juiste personeelsgeschenken te kiezen waar iedereen blij van wordt? Ga voor zekerheid met het Keuze Kado concept. Dan geef je een onbeperkt geldige giftcard die toegang geeft tot een webshop met ruim 1500 cadeaus, cadeaukaarten, belevenissen en meer. Voor ieder wat wils dus. Zo weet je zeker dat het cadeau gegarandeerd in de smaak zal vallen. Een leuk cadeau om te geven als waardering voor hun inzet, met bijvoorbeeld Kerst, jubilea of als bedankje.

Personeel bedanken voor hun inzet met keuze kado

Vraag een test webshop aan en bekijk het volledige assortiment op basis van jouw budget.

Vraag een test webshop aan


Wist je dat…
Keuze Kado cadeaubonnen zijn vrijgesteld van BTW? Lees meer erover in dit blog.


Tot slot

Het kiezen van een ludiek afscheidscadeau voor een collega biedt een unieke kans om waardering te tonen voor de tijd samen en om goede herinneringen op een luchtige manier te vieren. Of je nu kiest voor een gepersonaliseerde karikatuur, een overlevingspakket voor de nieuwe baan, of een ander creatief idee, het belangrijkste is om iets te geven dat je collega met een glimlach zal herinneren.

 

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag, of wil je even van gedachten wisselen?

Neem contact op met een van onze accountmanagers, we helpen je graag!

Contact