min
27 feb 2024

STERKADO Keuze Kado giftcards zijn vrijgesteld van BTW

STERKADO giftcards zijn vrijgesteld zijn van BTW. Hoe dit precies zit, lees je in deze blog.

STERKADO Keuze Kado giftcards zijn vrijgesteld van BTW

Wat is de BTW regelgeving voor giftcards?

Hoe zit het precies als ik voor mijn organisatie STERKADO Keuze Kado giftcards wil aanschaffen? Moet ik dan ook btw betalen? Dit is een vraag die we regelmatig gesteld krijgen. Het antwoord is dat STERKADO giftcards vrijgesteld zijn van btw. Hoe dit precies zit, lees je in deze blog.

https://i0.wp.com/sterkado.nl/wp-content/uploads/2023/09/STERKADO-Keuze-Kado-giftcards-zijn-vrijgesteld-van-BTW.jpg?fit=722%2C516&ssl=1

Vouchers voor meervoudig gebruik?

STERKADO Keuze Kado giftcards behoren tot wat de Belastingdienst noemt ‘vouchers voor meervoudig gebruik’. Kenmerkend voor dit type vouchers is dat tijdens de uitgifte van de giftcard nog niet bekend hoeveel btw er betaald moet worden. STERKADO geeft namelijk vouchers uit, die verzilverd dienen te worden in de webshop, waarbij men keuze heeft uit zowel producten met 9% btw als met 21% btw. De exacte btw-behandeling is in dit geval namelijk nog niet bij uitgifte vast te stellen. STERKADO verzorgt deze uiteindelijke btw-afdracht. Hierdoor geniet je als klant van een btw vrijgestelde aankoop!

Meer informatie over BTW vrijstelling op giftcards

Op de website van de Belastingdienst vind je uitgebreide informatie over de btw-regels voor giftcards. Wil je meer weten over de btw-vrijstelling? Neem contact met ons op.

Vragen?

Heb je een vraag, of wil je even van gedachten wisselen?

Neem contact op met een van onze accountmanagers.

Contact