min
05 okt 2024

Welk nieuwjaarscadeau geven we dit jaar? Collega’s advies!

Welke nieuwjaarscadeau geef je dit jaar? Lees onze 18 inspirerende ideeën en ontdek hoe je met een persoonlijk geschenk je collega’s blij maakt in 2025!

Welk nieuwjaarscadeau geven we dit jaar? Collega’s advies!

Het nieuwe jaar staat weer voor de deur en dat betekent voor veel werkgevers de uitdaging om een passend nieuwjaarscadeau te vinden voor hun medewerkers. Een geschenk geven rond deze tijd is meer dan een simpel gebaar; het is een kans om waardering te tonen voor de inzet en toewijding van het afgelopen jaar. Net als met kerstattenties of een kerstpakket voor personeel , kan het juiste nieuwjaarscadeau helpen de band tussen werkgever en werknemer te versterken en een positieve toon te zetten voor het komende jaar.

Het kiezen van het perfecte nieuwjaarscadeautje is echter niet altijd eenvoudig. Elk teamlid is uniek, met verschillende voorkeuren en interesses, waardoor het moeilijk kan zijn om een cadeau te vinden dat iedereen aanspreekt. Toch is het van groot belang om een keuze te maken die de waardering voor het hele team uitdrukt en tegelijkertijd praktisch, origineel en betekenisvol is. In dit artikel bieden we inspiratie voor diverse nieuwjaarsgeschenken die je kunt overwegen.

Inspiratie: Top 17 ideeën voor nieuwjaarsgeschenken in 2025

Een nieuw jaar staat altijd symbool voor een frisse start, zowel persoonlijk als op de werkvloer. Het is het perfecte moment om medewerkers te verrassen met een attent nieuwjaarsgeschenk dat hun inzet van het afgelopen jaar erkent en hen inspireert voor het komende jaar. Hieronder vind je 17 inspirerende cadeau-ideeën die passen bij verschillende voorkeuren en doelen voor het nieuwe jaar.

1. Traditioneel geschenkpakket met een moderne twist

Een traditioneel geschenkpakket blijft altijd een veilige keuze, vooral wanneer je het verrijkt met moderne toevoegingen zoals biologische producten of duurzame items. Dit soort pakketten geven medewerkers een vertrouwd gevoel van feestelijkheid en erkenning, maar met een eigentijdse en verantwoorde twist. Denk aan producten zoals ambachtelijke biologische lekkernijen, fairtrade koffie en thee, of duurzame verpakkingen die niet alleen bijdragen aan een luxe uitstraling, maar ook laten zien dat het bedrijf geeft om duurzaamheid.

Met dit type geschenk spreek je een breed publiek aan binnen je organisatie, omdat het de balans biedt tussen klassiek en vernieuwend. Traditionele geschenkpakketten zijn veelzijdig en kunnen op maat worden samengesteld om aan te sluiten bij de wensen en voorkeuren van je medewerkers. Zo geef je een cadeau voor oud en nieuw dat zowel gewaardeerd wordt om zijn vertrouwde elementen als om de moderne toevoegingen die zorgen voor een positieve indruk.

Lookbook aanvragen

150 collega’s of meer? Kies uit nog veel meer themalijnen of laat ons meedenken voor een pakket op maat. Download ons lookbook met de themalijnen van 2024 en laat je inspireren door de mogelijkheden!

2. Gezonde en duurzame geschenken

Veel medewerkers beginnen het nieuwe jaar met de wens om gezonder te leven of meer aandacht te besteden aan duurzaamheid. Daarom is een cadeau dat deze doelen ondersteunt, zoals een pakket met gezonde snacks, wellnessproducten of milieuvriendelijke items, een uitstekende keuze. Gezonde geschenken kunnen bestaan uit biologische voedingsmiddelen, vegan snacks, suikervrije lekkernijen of zelfs fitness gerelateerde producten zoals yoga-accessoires. Duurzame geschenken kunnen bestaan uit herbruikbare producten zoals waterflessen, koffiebekers, of bamboe keukengerei.

Door te kiezen voor een gezond en duurzaam geschenk laat je als bedrijf zien dat je niet alleen om de werkprestaties van je medewerkers geeft, maar ook om hun welzijn en de wereld om ons heen. Het versterkt je imago als verantwoordelijke werkgever en moedigt medewerkers aan om gezonde gewoontes en duurzaamheid in hun eigen leven te integreren. Dit type geschenk sluit goed aan bij de groeiende belangstelling voor milieubewustzijn en gezondheid.

3. Technologische gadgets

In een tijd waarin technologie een steeds belangrijkere rol speelt in ons dagelijks leven, zijn praktische gadgets zoals draadloze opladers, smart home-accessoires of handige kantoorhulpmiddelen een geweldige keuze. Dit soort cadeaus bieden niet alleen gemak, maar zijn ook bijzonder nuttig, zowel op kantoor als thuis. Denk bijvoorbeeld aan draagbare opladers die overal gebruikt kunnen worden, slimme verlichting voor thuiswerkplekken, of noise-cancelling koptelefoons die de concentratie verhogen tijdens drukke werkdagen.

Technologische gadgets zijn geliefd omdat ze direct een bijdrage leveren aan de productiviteit en het welzijn van medewerkers. Ze passen ook goed bij de trends van het moderne werken, waarin flexibiliteit en het gebruik van technologie steeds belangrijker worden. Door een technologisch geschenk te geven, laat je zien dat je als werkgever vooruitstrevend bent en investeert in de efficiëntie en het comfort van je medewerkers. Bovendien zijn deze gadgets vaak geschikt voor elk type werknemer, ongeacht hun voorkeuren of taken.

https://i0.wp.com/sterkado.nl/wp-content/uploads/2024/09/elektronische-gadgets.webp?fit=1024%2C1024&ssl=1

4. Cadeaubon voor persoonlijke keuze

Niet iedereen heeft dezelfde voorkeuren, dus waarom niet de keuze aan de medewerkers zelf laten? Een cadeaubon waarmee ze zelf iets kunnen uitzoeken dat bij hen past, zorgt ervoor dat ze altijd een geschenk krijgen waar ze blij van worden. Of je medewerkers nu iets praktisch willen, zoals kantoorbenodigdheden, of iets meer persoonlijk, zoals kleding of accessoires, een cadeaubon biedt hen de vrijheid om hun eigen voorkeuren te volgen.

Het voordeel van een kerst cadeaubon voor personeel is dat het een universeel en flexibel geschenk is. Het geeft werknemers de mogelijkheid om iets te kiezen waar ze echt blij mee zijn, zonder dat je als werkgever het risico loopt om iets te geven dat niet in de smaak valt. Het is bovendien een uitstekende oplossing voor bedrijven met een grote diversiteit aan medewerkers, aangezien iedereen met een cadeaubon zelf kan beslissen wat het beste bij hen past.

5. Ervaringen in plaats van producten

Een ervaring cadeau geven, zoals een dagje uit, een workshop of een diner, biedt medewerkers de kans om herinneringen te creëren die langer meegaan dan een fysiek product. Vooral in een tijd waarin persoonlijke groei en ontspanning steeds belangrijker worden, helpt een ervaring om even los te komen van de dagelijkse routine en iets nieuws te ontdekken. Denk bijvoorbeeld aan kookworkshops, wellnessdagen of avontuurlijke outdoor-activiteiten.

Het voordeel van het geven van een ervaring is dat het medewerkers de kans biedt om zichzelf op een andere manier te verrijken. Of het nu gaat om ontspanning, creativiteit of het aangaan van nieuwe uitdagingen, ervaringen zorgen voor waardevolle herinneringen en persoonlijke groei. Bovendien kan het een leuke manier zijn om de band met familie of vrienden te versterken, aangezien veel ervaringen gedeeld kunnen worden met anderen.

6. Persoonlijk gemaakte geschenken

Gepersonaliseerde nieuwjaarscadeaus, zoals een mok met naam, een notitieboek met het bedrijfslogo of zelfs een speciaal bedrukte tas, zorgen voor een uniek en persoonlijk tintje. Dit soort geschenken laat zien dat er extra aandacht is besteed aan de keuze, wat het cadeau bijzonder maakt voor de ontvanger. Het is een geweldige manier om medewerkers te laten zien dat ze echt gewaardeerd worden en dat er moeite is gedaan om iets speciaals voor hen uit te kiezen.

Met gepersonaliseerde geschenken van Sterkado geef je niet alleen iets tastbaars, maar ook een blijvende herinnering aan een succesvolle samenwerking of een bijzondere gelegenheid. Het geeft medewerkers iets dat ze dagelijks kunnen gebruiken en wat hen steeds opnieuw herinnert aan hun bijdrage aan het bedrijf. Persoonlijke cadeaus hebben een hoge emotionele waarde en zorgen ervoor dat medewerkers zich nog meer verbonden voelen met het bedrijf.

7. Abonnement op streamingdiensten of tijdschriften

Een cadeau dat het hele jaar door plezier biedt, zoals een abonnement op een streamingdienst of een vakblad, sluit aan bij de persoonlijke interesses van je medewerkers. Of ze nu genieten van ontspanning of professionele inspiratie, dit soort geschenken blijft relevant en zorgt ervoor dat ze iedere maand iets hebben om naar uit te kijken. Met een abonnement op platforms zoals Netflix, Spotify, Audible, of gespecialiseerde vakbladen, geef je je medewerkers de vrijheid om zelf te bepalen hoe ze willen ontspannen of groeien.

Dit geschenk biedt een mix van ontspanning en educatie, afhankelijk van de keuze van de medewerker. Het is ideaal voor mensen die houden van boeken, muziek, films of het vergaren van nieuwe kennis. Bovendien is het een langdurig cadeau dat de ontvanger iedere maand opnieuw plezier zal brengen

8. Workshops en cursussen

De start van een nieuw jaar is ook een goed moment om te investeren in persoonlijke en professionele ontwikkeling. Door je medewerkers een workshop of cursus cadeau te doen, geef je hen de kans om nieuwe vaardigheden te leren of bestaande kennis te verdiepen. Dit draagt bij aan hun persoonlijke groei en kan ook waardevol zijn voor hun werk. Denk aan cursussen over communicatie, leiderschap, persoonlijke financiën of creatief schrijven.

Door een cursus of workshop aan te bieden, geef je een nieuwjaarscadeau dat medewerkers inspireert om zichzelf verder te ontwikkelen. Het is een investering in hun toekomst en helpt hen nieuwe mogelijkheden te ontdekken, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Dit geschenk toont dat je als werkgever waarde hecht aan de groei en ontwikkeling van je team, en stimuleert hen om altijd het beste uit zichzelf te halen.

https://i0.wp.com/sterkado.nl/wp-content/uploads/2024/09/workshops-en-cursussen.webp?fit=1024%2C1024&ssl=1

9. Donatie aan een goed doel naar keuze

Veel mensen zien het begin van het jaar als een kans om iets terug te geven aan de wereld. Door medewerkers de optie te bieden om een donatie te doen aan een goed doel dat voor hen belangrijk is, geef je hen de kans om een positieve impact te maken. Dit is een prachtig alternatief voor een fysiek geschenk en sluit aan bij goede voornemens om meer betrokken te zijn bij maatschappelijke doelen.

Door een donatie in naam van je medewerkers te doen, geef je een nieuwjaarsgeschenk dat verder reikt dan materiële zaken en dat bijdraagt aan een betere wereld. Het geeft medewerkers de mogelijkheid om iets te steunen waar ze echt in geloven, of het nu gaat om milieuorganisaties, gezondheidsonderzoek of sociale initiatieven.

10. Wellnesspakketten

Wellnesspakketten, gevuld met ontspannende items zoals geurkaarsen, badproducten en rustgevende thee, helpen medewerkers om thuis tot rust te komen. Dit is een passend geschenk in een tijd waarin zelfzorg steeds meer centraal staat. Vooral na een drukke periode van hard werken is het belangrijk om tijd voor ontspanning en herstel te nemen, en een wellnesspakket biedt precies dat.

Het geven van een wellnesspakket laat zien dat je als werkgever geeft om het welzijn van je medewerkers, zowel fysiek als mentaal. Dit soort cadeaus helpt hen om te ontspannen, stress te verminderen en weer in balans te komen. Het is een attent en doordacht geschenk dat bijdraagt aan hun algehele welzijn.

11. Milieuvriendelijke kantoorbenodigdheden

Milieuvriendelijke producten, zoals herbruikbare koffiebekers, bamboe kantoorartikelen of notitieboeken van gerecycled papier, zijn een duurzame keuze die perfect passen bij de goede voornemens van veel mensen. Door voor dit soort producten te kiezen, laat je zien dat je als bedrijf waarde hecht aan duurzaamheid en help je medewerkers om hun eigen ecologische voetafdruk te verkleinen.

Duurzame kantoorbenodigdheden zijn niet alleen praktisch, maar ook een statement van verantwoordelijkheid en bewustzijn. Ze helpen medewerkers om hun dagelijkse gewoonten aan te passen en milieubewust te handelen, zowel op het werk als thuis. Dit soort geschenken zijn ideaal voor bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan en hun medewerkers willen inspireren om groenere keuzes te maken.

12. Nieuwe toevoegingen aan de garderobe!

Stijlvolle kledingstukken of accessoires zoals sjaals, hoeden, handschoenen of zelfs een mooie stropdas zijn veelzijdige geschenken die zowel praktisch als modieus zijn. Het kiezen van kleding of accessoires kan echter lastig zijn vanwege de uiteenlopende smaken en stijlen binnen een team. Toch zijn er items die bijna altijd in de smaak vallen. Denk bijvoorbeeld aan klassiekers zoals warme winteraccessoires in neutrale tinten of trendy, tijdloze stukken die bij vrijwel elke outfit passen.

13. Keukengerei en accessoires

Voor de culinaire liefhebbers binnen je team kun je denken aan een breed scala aan keukengerei en kookaccessoires. Luxe messen, handgemaakte snijplanken, of een set kwalitatieve pannen zijn perfecte voorbeelden van geschenken die gewaardeerd worden door iedereen die van koken houdt. Maar het kan ook leuk zijn om medewerkers te verrassen met iets unieks, zoals een speciale pasta maker, een slowcooker of een handige keuken gadget die het kookproces vergemakkelijkt.

https://i0.wp.com/sterkado.nl/wp-content/uploads/2024/09/keukengerei.webp?fit=1024%2C1024&ssl=1

14. Mini-planten of kweeksetjes

Een klein plantje of een kweekset voor kruiden of bloemen is een cadeau dat steeds populairder wordt. Het is een geschenk dat niet alleen het huis of de werkplek kan opfleuren, maar ook een gevoel van rust en natuur met zich meebrengt. Planten zijn goed voor het milieu en verbeteren de luchtkwaliteit, wat ze zowel thuis als op kantoor zeer waardevol maakt. Kweeksetjes zijn ideaal voor mensen die graag iets met hun handen doen en van de natuur houden. Medewerkers kunnen hun eigen kruiden kweken, zoals basilicum, munt of peterselie, en deze vervolgens gebruiken in de keuken. Dit cadeau heeft een lange levensduur en biedt de ontvanger een continue bron van plezier, of ze nu hun huis of werkplek decoreren met groen of hun zelfgekweekte kruiden gebruiken in gerechten. Het is een duurzaam cadeau dat blijft groeien, net zoals de relatie tussen werkgever en werknemer.

16. Geef een diner cadeau!

Een etentje cadeau geven is altijd een goed idee. Het biedt medewerkers de kans om samen met hun geliefden te genieten van een luxe diner in een restaurant naar keuze. Dit soort cadeaus biedt niet alleen een culinaire ervaring, maar ook de gelegenheid om quality time door te brengen buiten de werkomgeving. Medewerkers kunnen zelf bepalen wanneer ze het diner plannen, waardoor ze kunnen genieten op een moment dat voor hen het beste uitkomt.

17. Huis- en tuin accessoires

Accessoires voor het huis of de tuin zijn praktische en decoratieve geschenken die medewerkers de mogelijkheid geven om hun leefomgeving te verfraaien. Of het nu gaat om sfeervolle kaarsen, elegante vazen, of unieke tuin accessoires zoals een vogelhuisje of plantenhangers, dit soort cadeaus bieden een persoonlijke touch die past bij het interieur of de tuin van je medewerkers. Huis- en tuinaccessoires hebben het voordeel dat ze zowel esthetisch aantrekkelijk als functioneel zijn. Ze helpen medewerkers om hun huis of tuin te verfraaien en creëren een gezellige en stijlvolle sfeer. Dit soort cadeaus zijn veelzijdig, aangezien ze aangepast kunnen worden aan de smaak en voorkeur van de ontvanger. Of je nu kiest voor een stijlvolle woonaccessoire of een praktische toevoeging aan de tuin, het is een geschenk dat lang meegaat en dagelijks in gebruik kan worden genomen.

Waarom je moet overwegen werknemers zelf te laten kiezen

Elk team is divers, en geen twee medewerkers zijn hetzelfde. Dit geldt ook voor hun voorkeuren en interesses als het gaat om geschenken. Waar de ene medewerker enthousiast wordt van een wellnesspakket, kan een ander juist meer waarde hechten aan een technologische gadget of een donatie aan een goed doel. Het is dan ook vaak moeilijk om met één enkel nieuwjaarscadeau iedereen tevreden te stellen.

Naast dat het moeilijk is om iedereen een passend cadeau te geven, kan het proces ook tijdrovend en stressvol zijn. Door werknemers zelf te laten kiezen, bespaar je als werkgever tijd en moeite. Je hoeft niet langer te puzzelen over welk geschenk iedereen tevreden zal stellen, en je kunt erop vertrouwen dat medewerkers een keuze maken die voor hen persoonlijk waardevol is.

Hoe werkt het Keuze Kado?

Met het Keuze Kado van Sterkado krijgen werknemers toegang tot een online portaal waar ze zelf hun geschenk kunnen uitkiezen. Het assortiment varieert van praktische items tot persoonlijke ervaringen, zodat er altijd iets bij zit dat aansluit op de individuele voorkeuren van je medewerkers. Dit zorgt ervoor dat je als werkgever geen zorgen meer hebt over het vinden van het juiste cadeau, terwijl je zeker weet dat iedereen blij zal zijn met zijn of haar keuze. Werknemers krijgen zo de kans om iets te kiezen dat echt bij hun behoeften en wensen past, wat resulteert in meer tevredenheid en een gevoel van persoonlijke waardering.

Conclusie: Laat jouw team kiezen en maak iedereen blij

Het geven van een nieuwjaarsgeschenk is een mooie manier om waardering te tonen en het nieuwe jaar goed te beginnen. Maar met de diversiteit aan voorkeuren binnen elk team, is het een uitdaging om het perfecte geschenk te kiezen dat iedereen aanspreekt. Door je medewerkers de mogelijkheid te geven om hun eigen cadeau te kiezen, neem je die last van je schouders en zorg je ervoor dat iedereen iets ontvangt waar ze echt blij mee zijn.

Meer weten over onze nieuwjaarsattenties?

Leer meer over hoe jij dit jaar de beste nieuwjaarscadeautjes kiest!

Bekijk nieuwjaarsattenties