min
26 jul 2023

Afscheid collega nieuwe baan – Tips voor het perfecte afscheidscadeau

In deze blog lees je tips voor het kiezen van het perfecte afscheidscadeau voor een collega.

Afscheid collega nieuwe baan – Tips voor het perfecte afscheidscadeau

Afscheid nemen van een collega die een nieuwe baan heeft gevonden, kan soms lastig zijn. Maar het biedt ook de kans om je waardering te tonen voor de tijd die jullie samen hebben doorgebracht. Een afscheidscadeau kan daarbij helpen. Maar hoe kies je het perfecte cadeau? In deze blog geven we je tips voor het perfecte afscheidscadeau.

Waarom is het belangrijk om een afscheidscadeau te geven?

Een afscheidscadeau is een manier om je waardering te tonen voor de bijdrage die de collega heeft geleverd tijdens de tijd dat jullie hebben samengewerkt, het versterkt de band en laat zien dat het bedrijf de inzet en het werk van de collega waardeert. Het geeft de collega ook een blijvende herinnering aan de tijd die hij of zij heeft doorgebracht op de werkplek.

4 Cadeau ideeën voor het perfecte afscheidscadeau voor je collega

1. Een herinnering aan het team

Een cadeau dat de collega herinnert aan de goede tijden met het team is altijd een schot in de roos. Dit kan een fotoboek zijn met foto’s van teamuitjes, feestjes en dagelijkse momenten op kantoor. Ook een leuk item zoals een koffiemok of kalender met een collage van foto’s of een speciale boodschap van het team kan een hartverwarmend cadeau zijn.

2. Praktische cadeaus voor de nieuwe start

Overweeg een cadeau dat nuttig zal zijn in hun nieuwe baan. Een stijlvolle pen, een elegante notitieboek of een kwalitatieve thermoskan kan elke dag van pas komen. Deze items combineren functionaliteit met een persoonlijke touch, vooral als je ze laat graveren met een persoonlijke boodschap of de naam van de collega.

3. Een ervaring om te onthouden

Soms is het beste cadeau geen fysiek cadeau, maar een ervaring. Afhankelijk van de interesses van de collega, kun je denken aan een cadeaubon voor een restaurant, een dagje wellness, een cursus die ze altijd al hebben willen doen, of tickets voor een concert of sportevenement. Zo’n ervaring kan een blijvende herinnering creëren, iets dat ze zich zullen herinneren lang nadat ze zijn vertrokken. Het kan ook een leuk idee zijn om je collega te verrassen met een ervaring met het hele team. Zo maken jullie nog een mooie herinnering voordat hij of zij begint aan de nieuwe baan.

4. Een bijdrage aan een goed doel

Als de vertrekkende collega gepassioneerd is over een bepaalde zaak of liefdadigheidsinstelling, overweeg dan een donatie in zijn of haar naam. Dit is een betekenisvolle manier om te laten zien dat je hun waarden en interesses respecteert. Zorg ervoor dat je een organisatie kiest die dicht bij hun hart ligt.

 

Keuze Kado: Geef een afscheidscadeau die altijd in de smaak valt

Met Keuze Kado kiest jouw collega zelf zijn favoriete cadeaus uit een enorm assortiment. Er is keuze uit ruim 1500 cadeaus, gezellige uitjes, populaire cadeaukaarten, boeken, tijdschriften en (donatie aan) goede doelen. Voor ieder wat wils!

Tips voor een blijvende herinnering

Maak het persoonlijk

Een afscheidscadeau is meer dan een fysiek object; het is een blijk van waardering en dankbaarheid. Het persoonlijk maken van het cadeau kan veel betekenen voor de vertrekkende collega. Dit kan variëren van een handgeschreven brief met herinneringen en dankbetuigingen van het hele team tot een gepersonaliseerd item dat past bij hun hobby’s of interesses. Denk bijvoorbeeld aan een boek van hun favoriete schrijver of een accessoire voor een hobby waar ze gepassioneerd over zijn.

Een persoonlijk tintje aan het cadeau toevoegen kan het nog specialer maken. Geef bijvoorbeeld een fotoboek met foto’s van de tijd dat jullie samenwerkten of geef een mooie kaart met een persoonlijke boodschap. Het laat zien dat je echt om de collega geeft en de tijd samen waardeert.

Een cadeau namens het hele team

Bij het kiezen van een afscheidscadeau is het een goed idee om input en bijdragen van andere collega’s te verzamelen. Dit zorgt niet alleen voor een financieel haalbaarder cadeau, maar het verhoogt ook het gevoel van gemeenschap en saamhorigheid binnen het team. Samenwerken aan het cadeau kan ook leiden tot meer gepersonaliseerde en creatieve ideeën.

Presentatie is belangrijk

De manier waarop je het cadeau presenteert, kan net zo belangrijk zijn als het cadeau zelf. En het is voor de collega die vertrekt extra leuk als het cadeau op een speciale manier wordt gegeven. Een mooie verpakking, een feestelijke bijeenkomst of zelfs een kleine ceremonie waarbij het cadeau wordt overhandigd, kan het moment extra speciaal maken. Dit toont aan dat er tijd en moeite is gestoken in het afscheid en dat de collega echt gewaardeerd wordt. Als er geen afscheidsfeestje wordt gehouden, dan kun je het cadeau geven tijdens de laatste dagen dat de collega aan het werk is.

https://i0.wp.com/sterkado.nl/wp-content/uploads/2023/07/Afscheid-collega-nieuwe-baan-–-Tips-voor-het-perfecte-afscheidscadeau.jpg?fit=619%2C464&ssl=1

Tot slot

Het geven van een afscheidscadeau aan een collega die een andere baan heeft gevonden, is een mooie manier om waardering te tonen voor zijn of haar bijdrage aan het bedrijf. Houd bij het kiezen van een cadeau rekening met de persoonlijke voorkeuren van jouw collega en zorg er altijd voor dat je een persoonlijk tintje aan het cadeau toevoegt om het nog specialer te maken. Wil je er zeker van zijn dat het cadeau in de smaak valt? Laat je collega’s dan zelf hun favoriete cadeau kiezen met Keuze Kado ook in te zetten als cadeau bij jubilea, verjaardagen of bedankje voor personeel.

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag, of wil je even van gedachten wisselen?

Neem contact op met een van onze accountmanagers, we helpen je graag!

Contact