min
27 feb 2024

Meer betrokkenheid en engagement met een slim attentiebeleid; geef altijd een passend geschenk aan jouw medewerker

In dit artikel bespreken we hoe je voor meer engagement en betrokkenheid kunt zorgen met een attentiebeleid. Zo geef je altijd een passend geschenk aan jouw medewerker.

Meer betrokkenheid en engagement met een slim attentiebeleid; geef altijd een passend geschenk aan jouw medewerker

In de hedendaagse werkomgeving, waar de concurrentie om talent heviger is dan ooit, speelt het tonen van waardering aan medewerkers een cruciale rol in het behouden van een gemotiveerd en betrokken team. Een effectieve manier om deze waardering te tonen is door middel van een doordacht attentiebeleid, waarbij het geven van een passend geschenk aan medewerkers centraal staat. Maar hoe zorg je ervoor dat elk geschenk niet alleen gewaardeerd wordt, maar ook bijdraagt aan een grotere betrokkenheid en engagement binnen je organisatie? In dit artikel duiken we dieper in het belang van een slim attentiebeleid en hoe je altijd het perfecte geschenk voor jouw medewerker vindt.

Het belang van waardering

Waardering is een fundamentele menselijke behoefte, en dit geldt zeker ook binnen de werkomgeving. Uit onderzoek blijkt dat medewerkers die zich gewaardeerd voelen, niet alleen gelukkiger zijn, maar ook productiever en meer betrokken bij hun werk. Een attentiebeleid waarbij regelmatig passende geschenken worden gegeven, kan daarom een krachtig instrument zijn om deze gevoelens van waardering te versterken. Het draait niet om de materiële waarde van het geschenk, maar om het gebaar en de erkenning van de individuele bijdrage van elke medewerker.

Het kiezen van het juiste geschenk

Het kiezen van het juiste geschenk kan echter een uitdaging zijn. Wat voor de ene medewerker het perfecte geschenk is, kan voor een ander misschien minder betekenisvol zijn. Daarom is personalisatie cruciaal. Door rekening te houden met de persoonlijke voorkeuren, interesses en de professionele mijlpalen van medewerkers, kun je een geschenk kiezen dat echt past en een blijvende indruk achterlaat.

Ideeën voor geschenken die betrokkenheid stimuleren

Erken professionele prestaties
Een geschenk dat gekoppeld is aan een specifieke prestatie, zoals het afronden van een groot project of het behalen van een verkoopdoel, kan enorm motiverend werken.

Vier persoonlijke mijlpalen
Verjaardagen, jubilea of het verwelkomen van een nieuw gezinslid zijn perfecte gelegenheden om een medewerker in het zonnetje te zetten.

Bied ontwikkelingsmogelijkheden
Cursussen, workshops of boeken die bijdragen aan de professionele of persoonlijke ontwikkeling van een medewerker, tonen aan dat je investeert in hun groei.

Gezondheid en welzijn
Geschenken die het welzijn bevorderen, zoals een abonnement op een sportschool, massagebonnen of een gezondheidstracker, benadrukken het belang dat je hecht aan de gezondheid van je medewerkers.

Werkplezier
Kantooraccessoires, planten of kunst die de werkplek opfleuren, kunnen bijdragen aan een prettigere werkomgeving.

Keuze Kado; een cadeau dat zeker weten in de smaak valt

Met Keuze Kado kiest elke medewerker z’n favoriete cadeau uit een enorm assortiment met meer dan 1500 cadeaus. Je geeft een cadeaubon inclusief gratis gepersonaliseerde geschenkverpakking.

Implementatie van een attentiebeleid

Een succesvol attentiebeleid vereist meer dan alleen het incidenteel geven van geschenken. Het moet een integraal onderdeel zijn van de bedrijfscultuur en regelmatig worden uitgevoerd om echt effectief te zijn. Hier zijn enkele tips voor de implementatie:

Stel een budget vast
Bepaal wat realistisch is voor jouw organisatie en zorg ervoor dat het budget eerlijk en consistent wordt verdeeld.

Wist je dat… je met de Werkkostenregeling (WKR) een bedrag mag besteden waarover je geen belasting hoeft te betalen? Je kunt een bedrag onbelast besteden aan bijvoorbeeld cadeaubonnen, sportabonnementen of kerstpakketten. Door slim gebruik te maken van deze regeling kun je je medewerkers verrassen zonder extra belastingkosten.
Lees meer via de website van de Rijksoverheid.

Maak het persoonlijk
Gebruik de kennis die je hebt over je medewerkers om persoonlijke geschenken te kiezen die echt impact maken.

Communiceer duidelijk
Zorg ervoor dat het beleid en de criteria voor het ontvangen van geschenken duidelijk zijn voor alle medewerkers.

Vraag feedback
Sta open voor feedback van medewerkers over het attentiebeleid en wees bereid om aanpassingen te maken op basis van hun input.

https://i0.wp.com/sterkado.nl/wp-content/uploads/2024/02/Meer-betrokkenheid-en-engagement-met-een-slim-attentiebeleid-geef-altijd-een-passend-geschenk-aan-jouw-medewerker.jpg?fit=619%2C464&ssl=1

Conclusie

Een attentiebeleid waarbij regelmatig en doordacht geschenken worden gegeven aan medewerkers, kan aanzienlijk bijdragen aan een grotere betrokkenheid en engagement binnen je organisatie. Door het juiste geschenk te kiezen, toon je waardering en erkenning voor de harde werken en inzet van je team. Met een slim attentiebeleid kun je niet alleen de tevredenheid en motivatie van je medewerkers verhogen, maar ook een positieve en productieve werkomgeving creëren waarin iedereen kan floreren.

We helpen je uiteraard graag bij het vinden van het perfecte geschenk voor jouw medewerkers. Neem eens een kijkje bij onze personeelsgeschenken, ontdek de kerstpakketten of verdiep je in Keuze Kado waarbij elke collega zelf zijn favoriete geschenk kan kiezen.

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag, of wil je even van gedachten wisselen?

Neem contact op met een van onze accountmanagers, we helpen je graag!

Contact