min
05 jun 2023

Kleine attenties voor je personeel: Een boost voor de werknemerstevredenheid

In dit artikel bespreken we waarom het geven van kleine attenties aan je personeel zo belangrijk is en geven we enkele ideeën die je werknemers zeker zullen waarderen.

Kleine attenties voor je personeel: Een boost voor de werknemerstevredenheid

Kleine attenties voor je personeel: Een boost voor de werknemerstevredenheid

Het is algemeen bekend dat tevreden medewerkers en het motiveren van werknemers van essentieel belang zijn voor het succes van een organisatie. Naast erkenning voor grote prestaties, mogen we de kracht van kleine attenties voor het personeel zeker niet onderschatten. Deze kleine gebaren van waardering hebben een grote impact op de werksfeer en dragen bij aan het bevorderen van werknemerstevredenheid en betrokkenheid. In dit artikel bespreken we waarom het geven van kleine attenties aan je personeel zo belangrijk is en geven we enkele ideeën die je werknemers zeker zullen waarderen.

Het belang van kleine attenties voor je personeel

Kleine attenties kunnen variëren van een kaart met een persoonlijke boodschap, tot een kleine verrassing op de deurmat bij jouw collega’s. Hoewel ze misschien klein lijken, hebben ze een grote impact op de ervaring van je werknemers en laten ze zien dat je hun inzet waardeert. Dit zorgt ervoor dat je werknemers gemotiveerd zijn en zich verbonden voelen met je bedrijf. Daarnaast laat je zien dat je je collega’s als individu waardeert en niet alleen als werknemer.

De 3 voordelen van kleine attenties

Een kleine moeite, een grote impact
In 2023 staat duurzaamheid hoog op de agenda en dit vertaalt zich ook naar de kerstpakketten. Werkgevers kiezen steeds vaker voor duurzame kerstpakketten met biologische, recyclebare en milieuvriendelijke producten. Door te kiezen voor een duurzaam kerstpakket draag je bij aan een groenere planeet en laat je zien dat jouw bedrijf zich bewust is van zijn ecologische voetafdruk en waarde hecht aan milieuvriendelijke keuzes.

Vergroot de tevredenheid en betrokkenheid
Een kleine attentie laat zien dat je de inzet en bijdragen van je werknemers waardeert. Dit creëert een gevoel van erkenning en waardering, wat de werknemerstevredenheid verhoogt. Gelukkige werknemers zijn meer betrokken, gemotiveerd en productief in hun werk.

Bevordert de werksfeer
Kleine attenties dragen bij aan het creëren van een positieve werksfeer. Wanneer werknemers zich gewaardeerd voelen, heerst er een gevoel van positiviteit en teamspirit op de werkvloer. Dit bevordert een harmonieuze en productieve werkomgeving, waarin werknemers graag samenwerken en elkaar ondersteunen.

 

Voorbeelden van kleine attenties die je aan je collega’s kunt geven:

  • Duurzame cadeaus: Geef je werknemers duurzame cadeaus met een mooie boodschap, zoals bijvoorbeeld een klein zakje bloemzaadjes als symbool van groei en bloei. Dit eenvoudige geschenk zal hen herinneren aan de positieve impact die ze hebben op de organisatie en kan ook bijdragen aan een groenere werkomgeving. 
  • Een smakelijke verrassing: Verwen je werknemers met een smakelijke verrassing, zoals gepersonaliseerde chocolaatjes, gezonde snacks of luxe brownies. Dit zal hun dag opfleuren en laat ze even echt genieten! 
  • Een cadeau naar keuze: Geef werknemers een cadeaubon, zodat ze zelf een cadeau kunnen kiezen dat ze echt willen. Dit biedt hen de vrijheid om iets te selecteren dat aansluit bij hun persoonlijke voorkeuren en behoeften en jij geeft een cadeau dat altijd in de smaak valt! 
  • Een moment van ontspanning: Verras je collega’s met een moment van ontspanning, dit kan in verschillende vormen. Geef ze bijvoorbeeld een inspirerend boek, een wellnesspakket of bioscoopkaartje. Het bieden van een moment van ontspanning als attentie laat zien dat je geeft om het welzijn van je werknemers en hen de gelegenheid geeft om even tot rust te komen.

 

Bij STERKADO verzorg jij snel en eenvoudig een kleine attentie voor je personeel

Het geven van een kleine attentie aan je personeel is een eenvoudige en effectieve manier om je collega’s te verrassen en het draagt bij aan de motivatie, tevredenheid en betrokkenheid van jouw collega’s. Vergeet dus niet om af en toe kleine attenties aan je personeel te geven, want deze kleine gebaren maken een groot verschil!


Wil jij snel en eenvoudig een kleine attentie voor jouw collega’s verzorgen? Kan dan eens naar onze cadeauconcepten:


Brievenbus cadeaus; een kleine waardering door de brievenbus.
Verras je collega’s thuis met een cadeau per post. Perfect inzetbaar voor elke gelegenheid, altijd verrassend en persoonlijk door de bijpassende opmaak en gepersonaliseerde tekst kaart. Lees meer…


Keuze Kado; elke collega kiest zelf zijn favoriete cadeau
Elke medewerker kiest zelf zijn favoriete cadeau uit een assortiment met 1500+ cadeaus, cadeaukaarten, boeken, tijdschriften en meer. Een klein cadeau in jouw look-en-feel dat aandacht en waardering uitspreekt! Lees meer…

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag, of wil je even van gedachten wisselen?

Neem contact op met een van onze accountmanagers, we helpen je graag!

Contact