min
31 aug 2023

Hoe kies je het beste duurzame cadeau voor je collega? Tips & aanbevelingen

In deze blog geven we 8 tips voor het perfecte duurzame cadeau voor je collega.

Hoe kies je het beste duurzame cadeau voor je collega? Tips & aanbevelingen

Duurzaamheid is een trend die gelukkig blijft groeien, en wat is een betere manier om dat te vieren dan door duurzame cadeaus te geven? Als je je collega of medewerkers wilt verrassen met een betekenisvol en eco-vriendelijk geschenk, dan ben je hier op de juiste plek! In deze blog geven we enkele tips en aanbevelingen om het perfecte duurzame cadeau voor je collega te kiezen.

 

Een bewuste keuze maken; 8 tips

Wanneer je een cadeau geeft, draagt dat bij aan een grotere boodschap. Kiezen voor duurzaamheid is kiezen met positieve impact voor het milieu. Waar kun je aan denken?

1. Ken de Interesses van je collega of medewerkers

Voordat je een cadeau koopt, bedenk dan wat je collega of personeel in het algemeen leuk vindt. Houden zij van tuinieren, koken, reizen, of wellicht van mode? Door te kiezen voor een cadeau dat past bij hun hobby of interesse én duurzaam is, sla je twee vliegen in één klap.

2. Kies voor lokaal en handgemaakt

Lokale ambachtslieden produceren vaak unieke en handgemaakte items die niet alleen prachtig zijn, maar ook de lokale economie ondersteunen. Door lokaal te kopen verminder je bovendien de CO2-voetafdruk, omdat producten niet over lange afstanden vervoerd hoeven te worden.

3. Doneer aan een goed doel in hun naam

Een van de meest impactvolle manieren om duurzaamheid te bevorderen, is door te doneren aan organisaties die zich inzetten voor milieu- en duurzaamheidsinitiatieven. Overweeg een donatie te doen aan een goed doel dat zich inzet voor het milieu, dierenwelzijn, of duurzame projecten (zoals het Natuurmonumenten en het Wereld Natuur Fonds) in naam van je collega. Dit is niet alleen een mooi gebaar, maar het maakt ook daadwerkelijk een verschil. Vaak geven deze organisaties een certificaat of kaartje dat je aan je collega kunt overhandigen als bewijs van de donatie.

4. Overweeg upcycled of gerecyclede producten

Items die zijn gemaakt van upcycled of gerecyclede materialen hebben al een levenscyclus achter de rug, wat ze een eco-vriendelijk tweede leven geeft. Denk aan tassen gemaakt van oude zeildoeken of sieraden van gerecycled zilver.

Keuze Kado; hét (duurzame) cadeau dat gegarandeerd in de smaak valt

Met Keuze Kado kiezen medewerkers zelf hun favoriete geschenk in een persoonlijke webshop boordevol (duurzame) cadeaus, cadeaukaarten, belevenissen en meer. Zo weet je zeker dat je de plank niet mis slaat. Vraag nu een test webshop aan op basis van je budget.

5. Boeken over duurzaamheid

Als je collega graag leest, overweeg dan een boek over duurzaamheid, klimaatverandering, of eco-vriendelijk leven. Het is niet alleen educatief, maar kan ook inspirerend werken.

6. Een plant voor op het bureau

Planten zijn niet alleen prachtige decoraties, maar verbeteren ook de luchtkwaliteit en zorgen voor een positieve sfeer op de werkplek. Kies voor een onderhoudsvriendelijke plant zoals een vetplant of luchtplant.

Een plant als leuk duurzaam cadeau voor collega's

7. Duurzame belevenisbonnen

Geef een ervaring cadeau. Denk aan een workshop biologisch koken, een dagje uit naar een eco-vriendelijk resort, of een rondleiding in een duurzame wijngaard. Het geeft je collega niet alleen een onvergetelijke ervaring, maar bevordert ook duurzame bedrijven en initiatieven.

8. Digitale geschenken

In plaats van fysieke items, kun je ook kiezen voor digitale geschenken zoals e-boeken, online cursussen, of abonnementen op digitale magazines over duurzaamheid. Dit bespaart op verpakkingen en transportkosten, en biedt tegelijkertijd waardevolle kennis of entertainment voor je collega.

Op zoek naar een duurzaam verjaardagscadeau voor collega?

 

Keuze Kado; het ideale (duurzame) cadeau voor je collega

Kun je niet kiezen of wil je er zeker van zijn dat het cadeau aansluit op de (duurzame) interesses van je collega? Het leukste cadeau kies je zelf met het Keuze Kado concept. Je geeft een giftcard (of nog beter: een online voucher), waarmee je collega in een gepersonaliseerde webshop kan kiezen uit 1500 (duurzame) cadeaus, cadeaukaarten, belevenissen en meer. Zelfs donatie aan een goed doel is mogelijk. Bovendien kun je de webshop personaliseren naar je eigen (huis)stijl en persoonlijke (video)boodschap.

Vraag een test webshop aan en bekijk het volledige assortiment op basis van jouw budget.

Vraag een test webshop aan

 

Tot slot

Er zijn talloze mogelijkheden als het gaat om het kiezen van het beste duurzame cadeau voor je collega. Met een beetje onderzoek en creativiteit kun je een geschenk vinden dat niet alleen mooi en nuttig is, maar ook de planeet ten goede komt.

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag, of wil je even van gedachten wisselen?

Neem contact op met een van onze accountmanagers, we helpen je graag!

Contact