min
27 feb 2024

Maak een verschil dit kerstseizoen: Kies een kerstpakket dat goede doelen steunt

In dit artikel bespreken we hoe jij dit kerstseizoen het verschil kunt maken door een kerstpakket te kiezen waarmee je ook een goed doel steunt.

Maak een verschil dit kerstseizoen: Kies een kerstpakket dat goede doelen steunt

Als de feestdagen weer voor de deur staan is het niet alleen tijd om te reflecteren op wat we hebben bereikt, maar ook op hoe we kunnen bijdragen aan een betere wereld. Dit jaar zou je ervoor kunnen kiezen om een kerstpakket te kiezen die bijdraagt aan een goed doel. Het is een prachtige manier om waardering te tonen aan je medewerkers, terwijl je tegelijkertijd steun biedt aan mensen en organisaties die het hard nodig hebben.

De kracht van geven

Het concept van een kerstpakket dat een goed doel steunt, gaat verder dan het traditionele geschenk. Het vertegenwoordigt een kans om een positieve impact te maken in de gemeenschap en de wereld. Elk pakket dat aan een werknemer wordt gegeven, is een stap voorwaarts in de richting van het ondersteunen van mensen in nood, het beschermen van het milieu, of het bijdragen aan sociale rechtvaardigheid. Dit maakt het kerstgeschenk niet alleen waardevol voor de ontvanger, maar ook betekenisvol op een veel grotere schaal.

Waarom kiezen voor een kerstpakket dat goede doelen steunt?

Versterk bedrijfswaarden
Het kiezen van een kerstpakket dat een goed doel steunt, weerspiegelt de waarden en ethiek van je bedrijf. Het toont aan dat je organisatie maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt en zich inzet voor positieve verandering.

Verhoog medewerkersbetrokkenheid
Medewerkers voelen zich meer verbonden met een organisatie die laat zien dat ze om meer geeft dan alleen winst. Een kerstpakket met een goed doel kan de betrokkenheid en tevredenheid van medewerkers verhogen.

Maak een tastbare impact
Met elk kerstpakket dat een goed doel steunt, draag je bij aan een specifieke oorzaak. Dit kan variëren van het ondersteunen van lokale gemeenschappen tot het bijdragen aan wereldwijde initiatieven.

Inspireer anderen
Door te kiezen voor een maatschappelijk verantwoord kerstpakket, kun je anderen inspireren om ook na te denken over hoe zij een positieve impact kunnen maken.

https://i0.wp.com/sterkado.nl/wp-content/uploads/2024/02/Clini-Clowns-Maak-een-verschil-dit-kerstseizoen-Kies-een-kerstpakket-dat-goede-doelen-steunt.jpg?fit=837%2C433&ssl=1

Hoe kies je het juiste kerstpakket goed doel?

Het kiezen van het juiste kerstpakket dat een goed doel steunt, vereist enige overweging. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij deze beslissing:

Identificeer je waarden
Kies een goed doel dat past bij de waarden en missie van je bedrijf. Dit zorgt voor een authentieke match tussen je organisatie en het ondersteunde doel.

Doe onderzoek
Verzeker je ervan dat het goede doel betrouwbaar en transparant is over waar de bijdragen naartoe gaan. Dit zorgt voor vertrouwen en geloofwaardigheid.

Betrokkenheid van medewerkers
Betrek je team bij het selectieproces. Dit kan door een stemming te organiseren of door suggesties te vragen voor goede doelen die zij belangrijk vinden.

Diversiteit in opties
Overweeg een kerstpakket aanbieder die verschillende goede doelen ondersteunt, zodat medewerkers eventueel zelf kunnen kiezen welk doel zij willen steunen.

Voorbeelden van kerstpakketten die goede doelen steunen

Bij STERKADO bieden we diverse opties aan voor bedrijven die op zoek zijn naar kerstgeschenken voor personeel met een positieve impact.

Kijk eens bij onze kerstpakketten, met de Pure themalijn wordt bijvoorbeeld van elk verkocht product uit deze themalijn €0,10 afgedragen aan Voedselbanken Nederland.
Of ontdek Keuze Kado, waarbij jouw collega’s zelf een cadeau kunnen kiezen, maar er ook voor kunnen kiezen om een donatie te doen aan een goed doel.

Keuze Kado; een cadeau dat zeker weten in de smaak valt

Met Keuze Kado kiest elke medewerker z’n favoriete cadeau uit een enorm assortiment met meer dan 1500 cadeaus. Daarnaast is er ook ruime keuze uit diverse goede doelen.

Het belang van transparantie en verantwoording

Als je besluit om een kerstpakket te geven dat een goed doel ondersteunt, is het essentieel om open te zijn tegen je team over de positieve impact van hun cadeau. Leg uit welk goed doel je hebt gekozen en hoe hun geschenk helpt. Dit maakt niet alleen je team meer betrokken, maar laat ze ook zien hoe belangrijk bepaalde thema’s zijn.

https://i0.wp.com/sterkado.nl/wp-content/uploads/2024/02/Maak-een-verschil-dit-kerstseizoen-Kies-een-kerstpakket-dat-goede-doelen-steunt.jpg?fit=469%2C352&ssl=1

Conclusie

Door te kiezen voor een kerstpakket met goed doel, neem je als bedrijf een krachtig standpunt in voor positieve verandering. Het is een unieke manier om waardering te tonen aan je team, terwijl je tegelijkertijd bijdraagt aan een betere wereld.

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag, of wil je even van gedachten wisselen?

Neem contact op met een van onze accountmanagers, we helpen je graag!

Contact