min
27 feb 2024

Een impactvol geschenk: kies voor een goede doelen cadeau voor collega’s

In dit blog verkennen we de veelzijdigheid en impact van goede doelen cadeaus en bieden we inspiratie voor wie op zoek is naar een symbolisch cadeau voor collega’s dat echt verschil maakt.

Een impactvol geschenk: kies voor een goede doelen cadeau voor collega’s

In ons streven naar zinvolle interacties op de werkvloer, biedt het concept van een goede doelen cadeau voor collega’s een unieke en betekenisvolle manier om waardering en respect te tonen. Of het nu gaat om het vieren van professionele mijlpalen, verjaardagen, of het erkennen van de harde inzet van een teamlid, een bijdrage aan een goed doel namens een collega symboliseert een gebaar van diepgang en maatschappelijke verantwoordelijkheid. In dit blog verkennen we de veelzijdigheid en impact van goede doelen cadeaus en bieden we inspiratie voor wie op zoek is naar een symbolisch cadeau dat echt verschil maakt.

Het hart van goede doelen cadeaus

Het kiezen van een goed doel cadeau als blijk van waardering binnen de werkomgeving gaat verder dan het traditionele cadeau-uitwisseling. Het vertegenwoordigt een investering in de waarden en interesses van de ontvanger, terwijl het tegelijkertijd een positieve impact heeft op de wereld. Deze aanpak stimuleert een cultuur van bewustzijn en solidariteit binnen het team en benadrukt de belangrijkheid van maatschappelijke betrokkenheid.

Voordelen van goede doelen cadeaus op de werkplek

1. Versterkt Teamwaarden

Het gezamenlijk steunen van een goed doel weerspiegelt en versterkt de gedeelde waarden en ethiek binnen een team of organisatie.

2. Duurzaam en Doordacht:

In een tijdperk waarin duurzaamheid centraal staat, biedt een donatie als cadeau een milieubewuste keuze die verder kijkt dan materiële zaken.

Goede doelen cadeau

3. Bevordert Bewustzijn

Het kiezen van een goed doel als cadeau kan leiden tot verhoogd bewustzijn en betrokkenheid bij bepaalde kwesties binnen het team.

4. Aanpasbaar

Ongeacht het budget, goede doelen cadeaus kunnen worden aangepast aan elke situatie, waardoor ze een flexibele optie zijn voor elke gelegenheid.

Keuze Kado; cadeau of donatie? Laat collega's zelf kiezen!

Wil je collega's zelf laten bepalen of ze een cadeau willen of (een deel van) de cadeauwaarde kunnen doneren aan een goed doel? Met Keuze Kado is dat mogelijk. Zo weet je zeker dat het cadeau in de smaak zal vallen.

Het juiste goede doel kiezen voor een collega

Bij het selecteren van een goed doel voor een collega, is het belangrijk om rekening te houden met de volgende aspecten:

Persoonlijke interesses

Reflecteer op de interesses en passies van de collega. Welke maatschappelijke thema’s liggen hen nauw aan het hart?

Goede doelen cadeau vrijwilligers

Onderzoek doen

Garandeer dat het gekozen goede doel transparant en effectief is in het realiseren van zijn doelstellingen. Betrouwbare bronnen kunnen helpen bij het beoordelen van de organisatie.

Personalisatie

Overweeg een specifiek project of programma binnen het goede doel dat resonantie zou kunnen vinden bij de collega, wat het cadeau een persoonlijke touch geeft.

 

Ideeën voor goede doelen cadeaus binnen het team

Milieu-initiatieven

Maak een teambijdrage aan projecten die zich inzetten voor klimaatbescherming of natuurbehoud.

Onderwijsprojecten

Steun onderwijs voor kansarme kinderen in binnen- en buitenland, een cadeau dat de kracht van kennis onderstreept.

Goede doelen steunen met keuze kado

Gezondheidszorg

Doneer aan organisaties die zich inzetten voor gezondheidszorgtoegang of onderzoek naar ziektebestrijding.

Lokale Inzet

Kies voor een lokaal goed doel dat direct impact maakt in de gemeenschap, wat kan zorgen voor een sterkere verbondenheid binnen het team.

Keuze Kado; zeker weten dat het cadeau voor je personeel in de smaak valt

Vind je het lastig om de juiste personeelsgeschenken te kiezen? En zou je er het liefst een maatschappelijk aspect aan hangen zoals de mogelijkheid van donatie aan het goede doel? Ga dan voor het Keuze Kado concept. Dan geef je een onbeperkt geldige giftcard die toegang geeft tot een webshop met ruim 1500 cadeaus, cadeaukaarten, belevenissen en meer. Daarnaast heb je de keuze om (een deel van) de cadeauwaarde te doneren aan het goede doel naar keuze. Voor ieder wat wils dus. Zo weet je zeker dat het cadeau altijd in de smaak zal vallen. Een leuk cadeau met goede doelen voor bijvoorbeeld Kerst, het vieren van jubilea of als bedankje voor personeel.

Keuze Kado als goede doelen cadeau optie

Vraag een test webshop aan en bekijk het volledige assortiment op basis van jouw budget.

Vraag een test webshop aan


Wist je dat…
Keuze Kado cadeaubonnen zijn vrijgesteld van BTW? Lees meer erover in dit blog.


Tot slot

Het geven van een goed doelen cadeau aan collega’s is meer dan een gebaar van waardering; het is een statement van gedeelde waarden, een investering in een betere wereld en een inspiratiebron voor positieve verandering. Door te kiezen voor een geschenk dat blijft geven, bouwen we niet alleen aan sterkere relaties binnen onze teams, maar dragen we ook bij aan een groter goed. Het is een benadering die de manier waarop we over geschenken denken transformeert, en zet ons op het pad van zinvol geven en leven.

 

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag, of wil je even van gedachten wisselen?

Neem contact op met een van onze accountmanagers, we helpen je graag!

Contact