min
26 jul 2023

Grappig afscheid collega? Tips voor een persoonlijk cadeau mét humor

In deze blog geven wij je een paar tips hoe jij een persoonlijk cadeau mét humor samenstelt.

Grappig afscheid collega? Tips voor een persoonlijk cadeau mét humor

Afscheid nemen van een collega heeft vaak impact op een bedrijf en het team. Zeker wanneer het een collega betreft die voor veel reuring en humor zorgt tijdens de werkweek. Een afscheid van een collega hoeft niet altijd serieus te zijn. Door humor toe te voegen bij het afscheid zorg je ervoor dat het afscheid luchtiger is en de sfeer meer ontspannen. Een persoonlijk cadeau geven bij een afscheid van een collega is altijd een goed idee. Zeker wanneer het een persoonlijk cadeau mét humor is. Maar hoe zorg je ervoor dat je het juiste cadeau geeft met een humoristische “touch”? In deze blog geven wij je een paar tips hoe jij een persoonlijk cadeau mét humor samenstelt.

Waarom is het belangrijk om een afscheidscadeau te geven?

Iedere collega binnen een bedrijf draagt bij aan de dagelijkse voortgang en werkzaamheden binnen het bedrijf en zet zijn of haar beste beentje voor om alle zaken goed te verrichten. Wanneer een collega aangeeft te willen gaan vertrekken, voor een nieuwe uitdaging of om met pensioen te gaan, is het altijd goed om als blijk van waardering een persoonlijk afscheidscadeau te geven. Het siert je als bedrijf dat je moeite steekt in het afscheid van een collega en even stilstaat bij de inzet en tijd die een collega heeft gestoken in zijn of haar werk.

Maar hoe geef je een vleugje humor aan een persoonlijk afscheidscadeau?

Het geven van een persoonlijk cadeau maakt altijd meer indruk dan wanneer je alleen snel iets online besteld of in een winkel om de hoek wat koopt. Zoals eerder genoemd, iedere collega is uniek en heeft daardoor impact op een bedrijf en een team, in welke vorm dan ook. Hoe leuk is het om rekening te houden met persoonlijke eigenschappen, voorkeuren en eventuele eigenaardigheden bij het samenstellen van een persoonlijk afscheidscadeau. Zo beleef je niet alleen zelf plezier bij het samenstellen van het afscheidscadeau, maar tover je waarschijnlijk ook een grote glimlach op het gezicht van jouw collega en blijft het afscheid zo een blijvende herinnering. Met onderstaande tips geven wij je een aantal leuke suggesties hoe je humor kan toevoegen aan het afscheidscadeau voor jouw collega;

Maak het persoonlijk

Zoek een afscheidscadeau uit dat echt past bij jouw collega. Kwam jouw collega altijd standaard te laat? Of heeft jouw collega een uitspraak die hij of zij altijd deed? Maak gebruik van hetgeen waar jouw collega bekend om staat of speel bijvoorbeeld in op een leuke anekdote van een gebeurtenis die jullie samen hebben beleefd. Hoe persoonlijker je het maakt, hoe grappiger het vaak wordt.

Op zoek naar leuke gepersonaliseerde cadeautjes? Lees onze blog met ideeën!

Wees creatief

Maak van het geefmoment een luchtig en leuk moment. Stel bijvoorbeeld een cadeaupakket samen dat past bij jouw collega en schrijf een grappige boodschap op een kaart. In deze blog geven we je tips voor het schrijven van een kaart met een creatieve twist bij het afscheid van een collega.
Of verzamel sprekende foto’s die doen herinneren aan de persoonlijke momenten die jullie hebben beleefd tijdens jullie werk, maak hier een slinger van en hang deze op bij de werkplek van jouw collega. Wil je het groter aanpakken? Maak een videoboodschap waarin je op een ludieke manier ingaat op het afscheid van de betreffende collega. Doe hem/of haar (op een respectvolle, maar komische manier) na en spreek je dankbaarheid uit!

Maak het praktisch

Als je ervoor wilt zorgen dat jouw collega nog lang nadenkt over zijn of haar tijd bij jullie, ga dan voor een praktisch cadeau. Een cadeau waar jouw collega nog lang van kan nagenieten en gebruik van kan maken. Wanneer jouw collega het cadeau dat gebruikt of ziet komen de herinneringen weer naar boven.

https://i0.wp.com/sterkado.nl/wp-content/uploads/2023/07/Grappig-afscheid-collega-Tips-voor-een-persoonlijk-cadeau-met-humor.jpg?fit=619%2C464&ssl=1

Cadeau ideeën voor een afscheidscadeau voor je collega

Het juiste afscheidscadeau kan en een glimlach op ieders gezicht toveren. Als je op zoek bent naar een cadeau dat persoonlijkheid en humor combineert, ben je hier aan het juiste adres. Hier zijn 10 creatieve cadeau-ideeën om je collega op een lachwekkende manier vaarwel te zeggen:

1. Bobblehead

Laat een grappige versie maken van je collega als een bobbleheadpop. Gegarandeerd plezier voor iedereen op kantoor.

2. Office survival kit

Stel een kit samen met grappige items die je collega kan gebruiken na zijn vertrek, zoals een nepplant voor “groenere” dagen en een stressbal voor de uitdagende momenten.

3. Gepersonaliseerde koffiemok

Ontwerp een mok met een humoristische foto of citaat dat jouw collega’s persoonlijkheid perfect weergeeft.

4. Op maat gemaakt cartoonportret

Laat een cartoonportret maken van je collega in een grappige situatie of met een komische twist.

5. Kantoor stripboek

Maak een gepersonaliseerd stripboek waarin jouw collega de hoofdrol speelt in verschillende komische situaties die zich op kantoor afspelen.

6. Grappige kalender

Geef een bureaukalender cadeau met elke maand een grappige foto of citaat dat past bij de humor van je collega.

https://i0.wp.com/sterkado.nl/wp-content/uploads/2023/07/Grappig-afscheid-collega-Tips-voor-een-persoonlijk-cadeau-met-humor-1.jpg?fit=619%2C464&ssl=1

7. Gepersonaliseerde puzzel

Laat een gepersonaliseerde puzzel maken met een foto van jullie team of een grappige afbeelding die je collega zal doen glimlachen.

8. Een kunstwerk namens het team

Geef een kunstwerk cadeau met een komisch tintje, zoals een schilderij van jullie kantoor met overdreven details die voor hilariteit zorgen.

9. Karikatuur op een t-shirt

Laat een t-shirt bedrukken met een karikatuur van je collega, compleet met een grappig bijschrift of slogan.

10. Memory spel

Maak een herinneringenpot waarin elke collega een grappige anekdote of herinnering kan schrijven, zodat je collega met een glimlach terug kan kijken op zijn tijd op kantoor. Maak er twee van elke kaart zodat het een memory spel wordt.

Met deze creatieve cadeau-ideeën kun je jouw collega op een humoristische en persoonlijke manier bedanken voor de tijd die jullie samen hebben doorgebracht op het werk. Laat het afscheid een blijvende herinnering zijn waar jullie beiden met een glimlach op terug kunnen kijken.

Geef een cadeau die altijd in de smaak valt met Keuze Kado

Kom je er met bovenstaande tips toch niet helemaal uit? Of wil je wel gaan voor een persoonlijke touch, maar vind je het uitzoeken van een persoonlijk afscheidscadeau lastig? Ga dan voor Keuze Kado! Met Keuze Kado neem je cadeaukaarten op voorraad en rijk je deze uit bij elk afscheid van een collega. Elke collega kiest zelf zijn favoriete cadeau uit een enorm assortiment van ruim 1500 cadeaus, gezellige uitjes, populaire cadeaukaarten, boeken, tijdschriften en (donatie aan) goede doelen. Dit doen jouw collega’s in een webshop die jij zelf helemaal kan opmaken.

Plaats een leuke persoonlijke boodschap met humor, voeg grappige foto’s toe van collega’s of memorabele momenten. Ook heb je de mogelijkheid om een video te uploaden. Zo heb jij in een handomdraai een persoonlijk cadeau voor een collega die afscheid neemt met een humoristische “touch”! Wat wil je nog meer!?

Keuze Kado: Vraag een test webshop aan

Vraag een test webshop aan en bekijk het assortiment op basis van jouw budget.

Kortom

Het perfecte afscheidscadeau vinden voor een vertrekkende collega is een mooie manier om waardering te tonen voor hun tijd en inzet binnen het bedrijf. Door humor en persoonlijke elementen toe te voegen, maak je dit moment niet alleen gedenkwaardig maar ook heel leuk. Het gaat er niet alleen om wat je geeft, maar hoe je het geeft. Een cadeau dat reflecteert op persoonlijke grappen, gedeelde momenten of unieke eigenschappen van de collega, versterkt de band en laat een blijvende indruk achter. Of je nu kiest voor een handgemaakt item, een ervaring, of een praktisch geschenk met een grappige draai, het belangrijkste is dat het cadeau uit het hart komt en de persoonlijkheid van de collega weerspiegelt. En als je echt niet kunt kiezen, biedt de Keuze Kado cadeaubon een flexibele oplossing waarbij iedereen zelf zijn perfecte afscheidscadeau kan uitkiezen. Zo wordt het afscheid niet alleen een moment van waardering, maar ook een vrolijke herinnering aan de tijd samen. Met deze tips in gedachten, ben je goed op weg om een onvergetelijk afscheid te organiseren dat zowel hartverwarmend als hilarisch is.

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag, of wil je even van gedachten wisselen?

Neem contact op met een van onze accountmanagers, we helpen je graag!

Contact