min
04 apr 2024

De werkkostenregeling (WKR) ook geldig in 2024

We vertellen je graag hoe de Werkkostenregeling werkt in deze blog.

De werkkostenregeling (WKR) ook geldig in 2024

Wil je jouw personeel graag een extraatje geven zoals een verjaardagscadeau of kerstgeschenk, zonder dat je hier belasting over betaalt? Dan is er goed nieuws! Ook in 2024 kun je gebruikmaken van de werkkostenregeling (WKR). We geven je in deze blog meer informatie en leggen je graag uit hoe het werkt.

Wat is de Werkkostenregeling ook alweer?

In het verleden werd elke vorm van compensatie die werkgevers aan hun teamleden gaven automatisch beschouwd als onderdeel van het loon, wat inhield dat hierover loonbelasting afgedragen moest worden. Dit klopt niet altijd, omdat niet alle vergoedingen daadwerkelijk loon zijn. Daarom is de Werkkostenregeling geïntroduceerd. Door deze regeling worden bepaalde vergoedingen en verstrekkingen aan personeel niet langer automatisch als loon aangemerkt. Dit is een voordeel voor werkgevers, die nu de mogelijkheid hebben om tot een bepaald bedrag uit te geven aan hun personeel zonder dat hierover loonbelasting betaald dient te worden.

Wat valt er allemaal onder de WKR?

Met de werkkostenregeling (WKR) kun je zelf bepalen wat je onbelast aan je werknemers vergoedt, geeft of beschikbaar stelt. Denk aan personeelsgeschenken, cadeaubonnen, sportabonnementen of kerstpakketten.

Ook Keuze Kado valt onder de WKR

Met Keuze Kado geeft je de meest complete cadeaubon verkrijgbaar. Elke medewerker kiest z’n favoriete cadeau uit een enorm assortiment met meer dan 1500 cadeaus, cadeaukaarten, belevenissen en meer. Inclusief gratis gepersonaliseerde geschenkverpakking. Persoonlijk en succes gegarandeerd!

We leggen je graag uit hoe het werkt

Via de WKR kun je als werkgever onbelaste vergoedingen aan je werknemers geven.

Het totaalbedrag van alles wat je via de WKR aan je collega’s geeft moet wel onder de vrije ruimte blijven. In 2024 is de vrije ruimte over jouw fiscale loon 1,92% tot een max. loonsom van €400.000. Over het bedrag van de loonsom boven € 400.000 is de vrije ruimte in 2024 1,18%.

Een mooi bedrag die je onder andere kunt besteden aan een mooi geschenk voor jouw collega’s!

Komt het bedrag dat je onbelast besteedt, boven de grens van de vrije ruimte? Dan moet je over het gedeelte dat boven de grens komt, 80% belasting betalen.

Meer informatie over de WKR vind je op de website van de Rijksoverheid.

https://i0.wp.com/sterkado.nl/wp-content/uploads/2021/06/Vernieuwde-werkkostenregeling-WKR-ook-geldig-in-2021.jpg?fit=469%2C352&ssl=1

Kunnen we je helpen?

Heb je een vraag, of wil je even van gedachten wisselen?

Neem contact op met een van onze accountmanagers, we helpen je graag!

Contact