min
15 aug 2023

Tips voor het uitzoeken van het ideale cadeau voor collega’s

In deze blog geven we je tien tips waarmee het een stuk eenvoudiger wordt. 

Tips voor het uitzoeken van het ideale cadeau voor collega’s

We hebben allemaal weleens voor die uitdaging gestaan: wat geef je aan die collega die jarig is, een jubileum viert of misschien wel van baan verandert? Het vinden van het perfecte cadeau voor een collega kan lastig zijn, vooral als je hem of haar nog niet zo lang kent. In deze blog geven we je tien tips waarmee het een stuk eenvoudiger wordt.

Tips voor het uitzoeken van het ideale cadeau voor collega’s

1. Ken de persoon

Voordat je een cadeau voor een collega kiest, is het nuttig om te weten wat de collega leuk vindt. Denk aan hobby’s, interesses en persoonlijke voorkeuren.

2. Budget

Bepaal van tevoren hoeveel je wilt uitgeven. Het is vaak belangrijk om binnen een bepaald budget te blijven, vooral in een professionele omgeving om ongemakkelijke situaties te voorkomen.

3. Neutraliteit

Vermijd te persoonlijke of controversiële cadeaus voor collega’s. Bijvoorbeeld parfum kan als te persoonlijk worden beschouwd, en religieuze of politieke geschenken kunnen gevoelige kwesties zijn.

4. Algemeen aanvaardbaar

Als je niet zeker weet wat je collega leuk vindt, ga dan voor een algemeen cadeau zoals een cadeaukaart, boeken, planten, of kantoorbenodigdheden.

5. Culturele gevoeligheden

Als je in een multiculturele omgeving werkt, houd dan rekening met culturele verschillen en tradities.

6. Niet te extravagant

Het geven van een overdreven duur cadeau kan een collega ongemakkelijk maken en kan worden gezien als een poging tot beïnvloeding.

7. Groepsaankopen

Als meerdere collega’s samen een cadeau willen kopen, kan dit een groter en duurder cadeau mogelijk maken zonder dat iemand zich bezwaard voelt.

8. Verpakking

Presenteer het cadeau netjes. Een mooie verpakking kan een eenvoudig cadeau speciaal maken.

9. Inclusiviteit

Als je cadeaus geeft aan collega’s tijdens feestdagen, overweeg dan of dit voor iedereen in het team gedaan wordt om niemand buitengesloten te laten voelen.

10. Persoonlijke touch

Een handgeschreven kaart of een korte persoonlijke boodschap kan een groot verschil maken, het toont dat je zorg en aandacht hebt besteed aan het cadeau.

https://i0.wp.com/sterkado.nl/wp-content/uploads/2023/08/Tips-voor-het-uitzoeken-van-het-ideale-cadeau-voor-collegas.jpg?fit=619%2C464&ssl=1

Het leukste originele cadeau kies je zelf

Heb je vele momenten in het jaar dat je iets moet verzinnen voor bijvoorbeeld een jubilea, vertrek, pensioen, verjaardagen of gewoon een bedankje? Of vind je het altijd lastig om voor elke collega steeds weer een cadeau uit te zoeken die persoonlijk is en aansluit op de interesses? Denk dan eens aan het Keuze Kado cadeau concept.

Met dit concept leg je giftcards (inclusief gratis geschenkverpakking) op voorraad. Bijvoorbeeld in de huisstijl van de organisatie. Deze kun je op elk gewenst moment opwaarderen met een bedrag naar keuze en uitreiken. Je collega kan de giftcard vervolgens verzilveren in een gepersonaliseerde webshop. In eigen huisstijl en persoonlijke welkomst(video)boodschap. Met ruim 1500 cadeaus, cadeaukaarten, belevenissen en meer weet je zeker dat het cadeau altijd in de smaak zal vallen. Bovendien straalt het cadeau wel professionaliteit en waardering uit. En het allerbelangrijkste: het ideale cadeau regel je in een handomdraai.

Keuze Kado: Vraag een test webshop aan

Vraag een test webshop aan en bekijk het volledige assortiment op basis van jouw budget

Cadeautips voor elke gelegenheid: van jubilea tot verjaardagen

Wil je toch liever zelf op pad. Hier zijn enkele cadeaus die doorgaans goed worden ontvangen per gelegenheid:

1. Jubilea collega:

 • Gepersonaliseerd geschenk, zoals een gegraveerde pen of een gedenkplaat.
 • Een fotoboek of -album met foto’s van memorabele momenten op kantoor.
 • Een luxe horloge of sieraad, afhankelijk van het jubileumjaar.
 • Een cadeaubon voor een speciaal diner of uitje.

2. Bedankje collega:

 • Brievenbuscadeaus met bijvoorbeeld chocolade in een leuk thema zoals ‘Jij bent goud waard’.
 • Een bos bloemen of een mooie (bijzondere) plant.
 • Een boekenbon, of een daadwerkelijk boek met een persoonlijke boodschap.
 • Een mooi pakket met bad of douche producten

3. Kerst/eindejaar:

 • Fijne fles wijn, champagne, of een speciaal bierpakket.
 • Een kerstpakket met diverse lekkernijen en een mooi cadeau
 • Een adventskalender, eventueel met chocolade, thee of kleine verrassingen.
 • Cadeaubon om zelf een passend cadeau uit te zoeken.

4. Verjaardag:

 • Cadeaubon voor hun favoriete winkel of activiteit.
 • Gadgets of tech-accessoires zoals koptelefoon, powerbank, of telefoonstandaard.
 • Een mooie bos bloemen of heerlijke verjaardagstaart
 • Hobby-gerelateerde items, zoals benodigdheden voor bakken, tuinieren, lezen, of andere persoonlijke interesses

Het belang van het geefmoment cadeaus collega’s

Bij het geven van een cadeau draait alles niet alleen om het geschenk zelf, maar ook om het moment van geven. Dit geefmoment is even betekenisvol, zo niet méér, dan het daadwerkelijke cadeau. Vooral binnen een professionele setting zoals op kantoor kan het geefmoment een diepe indruk achterlaten en de onderlinge relaties versterken. Elk cadeau dat we geven heeft de kracht om waardering, erkenning en respect te tonen. Het moment waarop we dit doen – of het nu een spontane verrassing is, een gepland team moment, of een persoonlijk gesprekje aan het bureau – draagt bij aan de impact van het cadeau. In het drukke leven van kantoorwerk kunnen zulke momenten gemakkelijk over het hoofd worden gezien of als vanzelfsprekend worden beschouwd. Maar het nemen van even de tijd, zelfs al is het maar een paar minuten, om iemand persoonlijk te bedanken, te feliciteren of waardering te tonen, kan een blijvende indruk achterlaten. Het toont een mate van zorgzaamheid en attentheid die woorden soms niet kunnen uitdrukken.

Tot slot
Het uitzoeken van een cadeau voor een collega kan soms aanvoelen als het betreden van een mijnenveld. Je wilt niet te persoonlijk zijn, maar ook niet te afstandelijk. Je wilt genereus zijn, maar ook niet te overdreven. Gelukkig, met de bovenstaande tien tips in gedachten, wordt het proces al een stuk eenvoudiger en doelgerichter. Of je nu zelf een cadeau uitzoekt of op safe speelt met een cadeaubon, onthoud: het gebaar zelf is vaak belangrijker dan het daadwerkelijke cadeau. Het feit dat je de moeite neemt om iets voor iemand anders te kiezen, toont al je waardering en respect. Het perfecte cadeau is niet altijd het duurste of het meest unieke; het is dat wat oprecht wordt gegeven, met zorg wordt gekozen en als het even kan gegeven wordt met aandacht voor het moment.

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag, of wil je even van gedachten wisselen?

Neem contact op met een van onze accountmanagers, we helpen je graag!

Contact