min
01 jul 2021

Hoe regel je een persoonlijk cadeau voor je personeel

Hoe regel je een persoonlijk cadeau voor je personeel

Het regelen van een persoonlijk cadeau voor je werknemers is een mooie manier om te laten zien hoeveel je hun harde werk waardeert. In deze blog lees je hoe je dat het beste kunt doen. We geven tips en ideeën die je helpen om het perfecte cadeau te vinden.

Waarom persoonlijke cadeaus belangrijk zijn

In de huidige arbeidsmarkt is het belangrijker dan ooit om waardering naar je personeel uit te spreken. Een effectieve manier om dit te doen is door het geven van persoonlijke cadeaus. Het geven van cadeaus aan je collega’s laat zien dat je hun inzet ziet en waardeert. Een goed gekozen cadeau kan mensen echt blij maken, zorgen voor een fijne sfeer op het werk en is een echt bedankje voor je personeel. Het is een manier om te zeggen: “Ik zie wat je doet en ik ben dankbaar voor je inzet.”

https://i0.wp.com/sterkado.nl/wp-content/uploads/2021/07/Hoe-regel-je-een-persoonlijk-cadeau-voor-je-personeel.jpg?fit=469%2C352&ssl=1

Ken je collega's en hun wensen

De eerste stap in het regelen van een persoonlijk cadeau is het kennen van je medewerkers. Dit betekent niet dat je hun favoriete kleur moet weten, maar wel dat je begrijpt wat hen drijft, waardering geeft en wat ze graag doen. Zijn ze sportief, houden ze van lezen, of zijn ze juist creatief ingesteld? Door aandacht te besteden aan de individuele interesses en behoeften van je personeel, kun je een cadeau kiezen dat echt bij hen past.
Je kunt er ook voor kiezen om jouw collega’s direct te betrekken bij het keuzeproces voor een geschikt cadeau. Dit kan door hen te vragen naar hun wensen of voorkeuren via een enquête of leuke poll. Deze aanpak verzekert niet alleen dat het cadeau in de smaak valt, maar geeft het personeel ook het gevoel dat hun mening telt.

Creativiteit boven budget

Een veelvoorkomend misverstand is dat een goed personeelscadeau duur moet zijn. Dit is echter niet het geval. Creativiteit en personalisatie wegen vaak zwaarder dan het prijskaartje. Een handgeschreven kaart met een goed doordacht en passend cadeau is vaak waardevoller. Een persoonlijk cadeau kan veel meer zeggen dan iets duurs. Het gaat erom dat je laat zien dat je je werknemers kent en waardeert.

Maak het uniek

Het uniek maken van cadeaus kan door personalisatie. Dit kan variëren van een cadeau volledig in stijl van jullie organisatie, tot een op maat gemaakt cadeau met de naam van de collega erop. Er zijn veel manieren om een cadeau uniek en persoonlijk te maken. Denk bijvoorbeeld aan een speciale (video)boodschap of iets dat echt past bij de waarden van jullie organisatie.

Als je voor een hele groep iets wilt kopen, kun je nog steeds iets persoonlijks doen. Kies bijvoorbeeld een activiteit die iedereen leuk vindt. Dit kan een workshop zijn, of een uitje dat past bij wat de groep graag doet. Het is een manier om samen iets leuks te doen en tegelijk iets te geven wat iedereen waardeert.

Denk aan het milieu en de maatschappij

In een tijd waarin duurzaamheid en ethische overwegingen steeds belangrijker worden, kan het kiezen van een verantwoord cadeau je bedrijfsimago versterken. Denk aan producten van lokale ondernemers, ecologisch verantwoorde cadeaus of donaties aan een goed doel in naam van je medewerkers. Dit laat zien dat je bedrijf niet alleen geeft om de werknemers, maar ook om de wereld om ons heen.

Keuze Kado: De perfecte oplossing voor een persoonlijk cadeau

Met Keuze Kado kiezen jouw collega’s zelf een cadeau uit een breed assortiment met meer dan 1500 cadeaus, cadeaukaarten, boeken, tijdschriften en goede doelen. Omdat ieder persoon andere interesses heeft, is het ideaal als medewerkers hun eigen cadeaus kunnen kiezen. Zo krijgt de term persoonlijk cadeau een extra betekenis. Omdat de medewerker zelf kiest, is het persoonlijke cadeau altijd geslaagd een succes!

Keuze Kado: Vraag een test webshop aan

Vraag een test webshop aan en bekijk het volledige assortiment op basis van jouw budget

Tot slot

Het geven van een persoonlijk cadeau aan je werknemers laat zien hoeveel je hun inzet waardeert. Het belangrijkste is dat je goed kijkt naar wat je collega’s leuk vinden en wat ze nodig hebben en dat je aandacht hebt gestoken in het persoonlijk maken of personaliseren van het cadeau. Al deze ideeën samen helpen je om een cadeau te vinden dat niet alleen leuk is om te krijgen, maar ook laat zien hoeveel je je werknemers waardeert.

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag, of wil je even van gedachten wisselen?

Neem contact op met een van onze accountmanagers, we helpen je graag!

Contact