min
12 aug 2024

Het vieren van een werknemersjubileum: een gids voor unieke geschenken en onbelaste uitkeringen

In dit blog verkennen we de verschillende onderwerpen rondom het vieren van het jubileum van een werknemer. Van leuke cadeau voorbeelden tot de de jubileumuitkering.

Het vieren van een werknemersjubileum: een gids voor unieke geschenken en onbelaste uitkeringen

Het vieren van een jubileum van een werknemer is een belangrijk moment binnen elke organisatie. Het biedt een uitgelezen kans om waardering te tonen voor de toewijding en inzet van werknemers door de jaren heen. Of het nu gaat om een 25-jarig jubileum of een andere mijlpaal, elk jubileum verdient een passende viering. In deze blog verkennen we wanneer je het jubileum van een werknemer viert, verschillende manieren om deze speciale gelegenheid te markeren, en gaan we dieper in op de jubileumuitkering, inclusief de onbelaste voordelen en de voorwaarden.

Wanneer vier je het jubileum van een werknemer?

Een werknemersjubileum wordt typisch gevierd bij ronde getallen zoals 10, 25, of zelfs 40 jaar in dienst. Deze momenten zijn niet alleen een teken van lange-termijn engagement van de werknemer, maar ook belangrijke mijlpalen in hun carrière en leven. Het vieren van deze jubilea helpt bij het versterken van de band tussen werknemer en werkgever en bevordert een positieve bedrijfscultuur.

Kado jubileum werk

Bij het kiezen van een jubileumcadeau voor een werknemer is het belangrijk om iets te kiezen dat persoonlijke waardering uitdrukt en de jarenlange inzet van de werknemer viert. Hieronder volgen enkele doordachte en inspirerende cadeau-ideeën:

Gepersonaliseerde Artikelen

Gepersonaliseerde geschenken zoals een bureau-organizer met de naam en het jubileum van de werknemer gegraveerd, of een op maat gemaakt kunstwerk dat iets symboliseert van hun tijd bij het bedrijf, zijn bijzonder memorabel. Je kunt ook denken aan een op maat gemaakt koffiemok of een t-shirt met een binnen-grapje of een belangrijk bedrijfsmoment erop gedrukt.

Cadeaubonnen

Cadeaubonnen zijn een uitstekende manier om waardering te tonen, terwijl de werknemer de vrijheid krijgt om zelf iets uit te kiezen. Je kunt cadeaubonnen overwegen van luxe restaurants, high-end retailers, of online platforms. Voor een persoonlijker tintje, kies een cadeaubon van een plaats of dienst waarvan je weet dat de werknemer er al lang interesse in heeft, zoals een boekhandel, een golfclub, of een wellness-spa.

Het ultieme jubileumgeschenk voor werknemers

Met Keuze Kado kiest elke collega zelf z’n favoriete cadeau uit een gepersonaliseerde webshop met meer dan 1500 cadeaus, cadeaukaarten, belevenissen en meer. Inclusief gratis gepersonaliseerde geschenkverpakking.

Ervaringsgeschenken

Een ervaringsgeschenk kan een blijvende herinnering creëren die nog jaren gekoesterd wordt. Dit kan variëren van een ballonvaart of een wijnproeverij, tot een weekendje weg in een charmant hotel of een dag bij een evenement zoals een concert of sportwedstrijd. Deze geschenken bieden niet alleen plezier en ontspanning, maar ook een verhaal om te delen en herinneringen om te koesteren.

Luxe Geschenken

Voor een werknemer die een significant jubileum viert, zoals 25 jaar bij het bedrijf, is een luxe geschenk op zijn plaats. Denk aan een hoogwaardig horloge, een elegante pen van een gerenommeerd merk, of zelfs een set fijne sieraden. Deze geschenken stralen niet alleen waardering uit, maar zijn ook bruikbaar en kunnen dagelijks herinneren aan deze speciale mijlpaal.

Abonnementen

Een jaarabonnement op iets dat aansluit bij de interesses van de werknemer kan ook een geweldig jubileumcadeau zijn. Dit kan een abonnement zijn op een magazine dat aansluit bij hun hobby, een streamingdienst, of zelfs een abonnement voor een koffie-of theeclub. Elke maand iets nieuws ontvangen is een voortdurende herinnering aan de waardering van het bedrijf.

Verschillende manieren voor het vieren van jubilea

Het geefmoment tijdens een werknemersjubileum is een krachtige manier om erkenning en waardering uit te drukken, en het creëren van een memorabele ervaring rond dit moment kan een diepe indruk achterlaten op de jubilaris. Een effectieve aanpak is het organiseren van een speciale bijeenkomst waar het hele team aanwezig is, zoals een teamlunch of een koffiepauze, waarbij de nadruk ligt op het vieren van de mijlpalen en prestaties van de werknemer. Tijdens deze bijeenkomsten kunnen leidinggevenden of collega’s speeches of presentaties houden die de bijdragen van de jubilaris belichten, wat niet alleen de waarde van het individu benadrukt, maar ook het belang van elke werknemer voor het bedrijf illustreert. Door het geefmoment publiekelijk en met zorg uit te voeren, wordt de boodschap van waardering versterkt en voelt de werknemer zich echt gewaardeerd en erkend door zowel de leiding als collega’s, wat bijdraagt aan een versterkt gevoel van gemeenschap en loyaliteit binnen het bedrijf.

https://i0.wp.com/sterkado.nl/wp-content/uploads/2024/05/Jubileum_werknemer_vieren_met_borrel.jpg?fit=590%2C442&ssl=1

Wat is een jubileumuitkering?

Naast fysieke geschenken en vieringen, is een jubileumuitkering een veelgebruikte manier om waardering te tonen. Een jubileumuitkering is een financiële bonus die een werkgever kan geven bij een dienstjubileum. Deze uitkering wordt door veel werkgevers ingezet als blijk van dank voor de langdurige inzet en loyaliteit van de werknemer.

Het onbelaste karakter van de jubileumuitkering

Interessant is dat de jubileumuitkering onder bepaalde voorwaarden onbelast is. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet de uitkering voldoen aan de volgende criteria:

  1. Jubileum: De werknemer moet ten minste 25 of 40 jaar in dienst zijn bij dezelfde werkgever.
  2. Hoogte van de uitkering: De hoogte van de onbelaste uitkering mag niet meer bedragen dan een bruto maandsalaris.
  3. Frequentie: De uitkering mag slechts eenmaal per 25 of 40 jaar vrij van belasting worden verstrekt.

Deze fiscale vrijstelling maakt de jubileumuitkering een aantrekkelijke optie voor zowel werkgevers als werknemers, aangezien het een substantiële blijk van waardering kan zijn zonder fiscale implicaties.

Het vieren van een werknemersjubileum is een belangrijke traditie die bijdraagt aan een positieve werkomgeving en de loyaliteit van werknemers bevordert. Of het nu gaat om een doordacht cadeau of een genereuze jubileumuitkering, het erkennen van de bijdrage van werknemers is cruciaal voor het onderhouden van een motiverende en waarderende bedrijfscultuur.

Het meest veelzijdige jubileum geschenk

Vind je het lastig om je waardering te tonen met een cadeau dat voor iedereen persoonlijk aanvoelt en gegarandeerd in de smaak valt? Kies dan voor Keuze Kado. Je geeft een onbeperkt geldige giftcard die toegang geeft tot een gepersonaliseerde webshop met ruim 1500 cadeaus, cadeaukaarten, belevenissen en meer. Voor ieder wat wils dus. Zo weet je zeker dat het cadeau altijd in de smaak zal vallen. Bovendien spreekt het aandacht en waardering uit door de gratis gepersonaliseerde verpakking en webshop met eigen boodschap in de huisstijl van het bedrijf. Niet alleen een leuk als jubileum geschenk maar ook als bedankje of om uit te delen met verjaardagen, Kerst of eindejaar.

Bovendien zijn Keuze Kado cadeaubonnen vrijgesteld van BTW! Lees meer erover in dit blog.

https://i0.wp.com/sterkado.nl/wp-content/uploads/2024/05/Jubileum_werknemer_voorbeeld_keuze_kado_webshop_op_pc.jpg?fit=590%2C442&ssl=1

Tot slot

Het vieren van werknemersjubilea is meer dan een aardig gebaar; het is een cruciale blijk van waardering die bijdraagt aan een sterke bedrijfscultuur en werknemerstevredenheid. Door doordachte geschenken en unieke ervaringen te bieden, erkennen we de toewijding en inzet van onze collega’s, wat niet alleen de werknemersmotivatie verhoogt maar ook bijdraagt aan hun gevoel van verbondenheid met het bedrijf. Het gepast vieren van deze mijlpalen is essentieel voor het bevorderen van loyaliteit en een positieve werkomgeving, en laat zien dat we niet alleen investeren in het succes van het bedrijf, maar ook in het welzijn van onze werknemers.

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag, of wil je even van gedachten wisselen?

Neem contact op met een van onze accountmanagers, we helpen je graag!

Contact