min
06 sep 2023

Cadeaubon personeel: Waarom het de beste keuze is voor een persoonlijk en gewaardeerd cadeau

In deze blog duiken we dieper in waarom een cadeaubon voor personeel de beste keuze is voor een persoonlijk en gewaardeerd geschenk.

Cadeaubon personeel: Waarom het de beste keuze is voor een persoonlijk en gewaardeerd cadeau

In een wereld waar het kiezen van het perfecte cadeau een uitdaging is, zijn cadeaubonnen voor personeel een ideale oplossing voor bedrijven die hun medewerkers willen waarderen. In deze blog duiken we dieper in waarom een cadeaubon voor personeel de beste keuze is voor een persoonlijk en gewaardeerd geschenk.

Waarom zijn cadeaubonnen de beste keuze?

1. De flexibiliteit van een cadeaubon

Een cadeaubon voor je personeel biedt de ontvanger de vrijheid om zelf iets uit te kiezen. In plaats van te gokken wat een medewerker zou waarderen, geeft een cadeaubon de controle en de keuze aan hen. Het vermindert de kans op teleurstelling en garandeert dat ze iets ontvangen wat ze echt willen of nodig hebben. Zeker als je een cadeau voor je personeel zoekt voor Kerst, is een cadeaubon de ideale keuze. Voor veel organisaties is Kerst dé gelegenheid om hun waardering te tonen en zie je dat er best wel wat budget beschikbaar wordt gesteld. Hierdoor hebben medewerkers de keuze uit een groter assortiment, of het nu gaat om een luxe-item, een ervaring of zelfs meerdere kleinere items.

Keuze Kado; een cadeaubon dat ook persoonlijk is
Bij het Keuze Kado concept geef je je personeel een cadeaubon inclusief gratis gepersonaliseerde geschenkverpakking en webshop. Zo kun je het cadeau niet alleen qua look&feel op de huisstijl van de organisatie laten aanpassen, maar ook nog een persoonlijke welkomst(video)boodschap tonen bij het openen van de webshop. Een cadeau dat zeker aandacht en waardering uitspreekt. Bovendien kiest het personeel op basis van een totaal aantal punten in plaats van een bedrag. Hiervoor merk je weinig verschil tussen 25 euro of 50 euro budget.

Vraag een test webshop aan en bekijk het volledige assortiment op basis van jouw budget

Vraag een test webshop aan

2. Gemak en efficiëntie

Voor bedrijven is het kiezen van individuele geschenken voor elke medewerker een tijdrovende taak. Met de keuze voor een cadeaubon voor je personeel bespaar je niet alleen tijd, maar ook de moeite van het selecteren, kopen en verpakken van geschenken. Het is een efficiënte manier om te zorgen dat elk personeelslid zich gewaardeerd voelt, zonder dat het een enorm project wordt.

3. Duurzaamheid en keuzevrijheid

In een tijd waarin duurzaamheid belangrijk is, kan een cadeaubon een milieuvriendelijker keuze zijn. Er wordt geen fysiek product gekocht, tenzij de medewerker dat echt wil. Dit vermindert verspilling en zorgt ervoor dat de keuze van het cadeau zowel persoonlijk als duurzaam is. Bij het Keuze Kado concept kunnen ontvangers bijvoorbeeld kiezen om het punten budget, of een gedeelte daarvan, te doneren aan een goed (duurzaam) doel.

4. Kracht van cadeaubonnen in onzekere tijden

In onzekere tijden door bijvoorbeeld het dalen van de koopkracht door inflatie, hechten mensen steeds meer waarde aan liquide middelen, zoals (contant) geld. Daarom, wanneer het gaat om geschenken en beloningen, geven veel mensen de voorkeur aan geld. Geld biedt vrijheid, keuze en controle, iets wat specifieke cadeaus vaak niet kunnen bieden. Dat vinden veel bedrijven onpersoonlijk en willen dat liever niet. Cadeaubonnen zijn dan de beste keuze omdat ze het dichtst in de buurt van het geven van geld komen. De ontvanger kan hierdoor voldoen aan directe behoeften of verlangens, zonder beperkingen of belemmeringen.

STERKADO Keuze Kado cadeaubonnen zijn vrijgesteld van BTW

STERKADO Keuze Kado cadeaubonnen behoren tot wat de Belastingdienst noemt ‘vouchers voor meervoudig gebruik. Kenmerkend voor dit type vouchers is dat tijdens de uitgifte van de giftcard nog niet bekend is hoeveel btw er betaald moet worden. STERKADO geeft namelijk vouchers uit, die verzilverd dienen te worden in de webshop, waarbij men keuze heeft uit zowel producten met 9% btw als met 21% btw. De exacte btw-behandeling is in dit geval namelijk nog niet bij uitgifte vast te stellen. STERKADO verzorgt deze uiteindelijke btw-afdracht. Hierdoor geniet je als klant van een btw-vrijgestelde aankoop!

Het geefmoment; meer dan alleen een cadeaubon

Het moment waarop een cadeaubon wordt gegeven, is meer dan een eenvoudige overdracht. Het is een gelegenheid vol emotie en waardering, waarbij het gebaar vaak net zo betekenisvol is als het geschenk zelf. Het zorgvuldig kiezen van het perfecte moment versterkt de boodschap van dankbaarheid en erkenning.

Tot slot
Een cadeaubon voor het personeel is meer dan zomaar een (kerst) geschenk. Het is een teken van waardering, een blijk van vertrouwen en een manier om te zeggen: “We waarderen je en willen dat je iets kiest dat je echt wilt.” Cadeaubonnen zijn een win-win voor zowel werkgever als werknemer. Dus de volgende keer dat je overweegt hoe je je team wilt bedanken, denk dan aan de vele voordelen van de cadeaubon voor het personeel.

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag, of wil je even van gedachten wisselen?

Neem contact op met een van onze accountmanagers, we helpen je graag!

Contact