min
01 mrt 2024

Attentie voor een zieke collega: 10 Praktische manieren om betrokkenheid te tonen

In deze blog delen we manieren om een attentie voor een zieke collega te verzorgen.

Attentie voor een zieke collega: 10 Praktische manieren om betrokkenheid te tonen

Het is altijd moeilijk om te zien dat een collega (langdurig) ziek is. We willen allemaal graag laten zien dat we om deze collega geven en hem of haar steunen tijdens deze uitdagende tijd. Gelukkig zijn er verschillende praktische manieren waarop we onze betrokkenheid kunnen tonen en een beetje troost kunnen bieden aan een zieke collega. In deze blog delen we 10 praktische manieren om je betrokkenheid te tonen.

Verras je collega met een kaart, cadeau of boodschap van het team

1. Stuur een persoonlijke kaart:

Dit is misschien wel het minste wat je kunt doen, maar het ontvangen van een kaart namens de werkgever of het hele team kan iemand echt goed doen. Neem de tijd om een oprechte boodschap van steun en beterschap te schrijven. Vertel hoezeer je zijn/haar aanwezigheid op het werk mist en geef aan dat je hoopt dat je collega snel weer herstelt. Het ontvangen van een handgeschreven kaart laat zien dat je de moeite hebt genomen om iets speciaals te doen, en het kan troost bieden in moeilijke tijden.

2. Organiseer een online get well-kaart:

Het samenstellen van een online ‘get well’-kaart is een geweldige manier om alle collega’s te betrekken bij het tonen van hun steun aan de zieke collega. Creëer een digitaal platform waar collega’s berichten, foto’s of video’s kunnen delen om de zieke collega op te vrolijken. Dit laat zien dat ze niet alleen zijn en dat het hele team achter hen staat tijdens hun herstel.

3. Stuur een cadeautje:

Het sturen van een cadeautje naar de zieke collega kan hun dag opfleuren en is een goede manier om te laten weten dat je aan hem of haar denkt. Kies iets dat past bij de interesses of hobby’s, zoals een boek van zijn/haar favoriete auteur, een doosje chocolaatjes of een mooie plant voor op hun vensterbank. Een attent personeelsgeschenk laat zien dat je het welzijn van je collega serieus neemt.

Een leuke attentie voor een zieke collega: Keuze Kado

Met Keuze Kado kiest jouw collega zelf zijn favoriete geschenk, er is keuze uit diverse cadeaus, cadeaukaarten, boeken, tijdschriften en meer. Er is voor ieder wat wils!

4. Stuur een fruitmand:

Een fruitmand is niet alleen een gezonde traktatie, maar kan ook bijdragen aan het herstel van de zieke collega. Vers fruit zit boordevol vitamines en mineralen die het immuunsysteem kunnen versterken en het herstel kunnen bevorderen. Bovendien laat het sturen van een fruitmand zien dat je om de gezondheid van je collega geeft.

5. Stuur een videobericht:

Een videobericht is een persoonlijke en oprechte manier om beterschapswensen over te brengen aan de zieke collega. Neem de tijd om een kort bericht op te nemen waarin je jouw collega aanmoedigt om goed te rusten en voor zichzelf te zorgen tijdens het herstel. Laat weten dat je aan hem of haar denkt en dat je uitkijkt naar de terugkeer op het werk.

https://i0.wp.com/sterkado.nl/wp-content/uploads/2024/03/Videoboodschap-Attentie-voor-een-zieke-collega-10-Praktische-manieren-om-betrokkenheid-te-tonen.jpg?fit=619%2C464&ssl=1

Hulp aanbieden als dat kan:

6. Bied praktische hulp aan:

Ziek zijn kan overweldigend zijn, dus het aanbieden van praktische hulp aan een zieke collega kan enorm helpen. Bied aan om boodschappen te doen, maaltijden te bereiden of hun huisdieren uit te laten. Zelfs kleine taken kunnen een groot verschil maken en laten zien dat je om het welzijn geeft.

7. Bied flexibiliteit aan:

Als manager of teamleider kun je flexibiliteit aanbieden met betrekking tot deadlines en werkschema’s voor de zieke collega. Dit verlicht de druk die ze voelen om snel weer aan het werk te gaan en geeft de nodige rust voor een volledig herstel. Het tonen van begrip en medeleven kan een lange weg banen in het creëren van een ondersteunende werkomgeving.

Blijf in contact met elkaar

8. Organiseer een virtuele koffiepauze:

Een virtuele koffiepauze via een videoconferentie platform kan een geweldige manier zijn om de zieke collega te laten weten dat ze niet vergeten zijn. Nodig de collega uit om deel te nemen aan een informeel gesprek met collega’s terwijl hij of zij thuis herstelt. Dit biedt hen een welkome afleiding en laat zien dat jouw collega nog steeds deel uitmaakt van het team.

9. Organiseer een virtuele spelletjesavond:

Een virtuele spelletjesavond is een leuke manier om de zieke collega wat afleiding te bieden tijdens hun herstel. Kies spellen die geschikt zijn voor online spelen, zoals quizzen, Pictionary of online bordspellen. Dit biedt je collega de mogelijkheid om plezier te hebben en zich verbonden te voelen met de collega’s, zelfs als je niet op kantoor kunt zijn.

10. Plan een welkomstfeestje bij terugkeer:

Een welkomstfeestje plannen voor de terugkeer van de zieke collega kan iets geven om naar uit te kijken tijdens het herstel. Versier de werkplek met ballonnen en slingers, zorg voor hapjes en drankjes en geef het gevoel dat de collega gemist werd tijdens de afwezigheid.

https://i0.wp.com/sterkado.nl/wp-content/uploads/2024/03/welkomstfeestje-Attentie-voor-een-zieke-collega-10-Praktische-manieren-om-betrokkenheid-te-tonen.jpg?fit=525%2C394&ssl=1

Tot slot

Door deze praktische manieren van betrokkenheid tonen, kunnen we onze collega’s helpen zich gesteund en gewaardeerd te voelen tijdens hun herstelproces.Het tonen van betrokkenheid en medeleven aan een zieke collega is ook een manier om de teamgeest te versterken en een ondersteunende werkomgeving te creëren.

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag, of wil je even van gedachten wisselen?

Neem contact op met een van onze accountmanagers, we helpen je graag!

Contact