min
23 feb 2024

In 5 stappen het perfecte nieuwjaarsgeschenk voor je collega’s

In deze blog vertellen we je hoe je het perfecte nieuwjaarsgeschenk verzorgd voor jouw collega’s

In 5 stappen het perfecte nieuwjaarsgeschenk voor je collega’s

Met de decembermaand in aantocht, komt ook de traditie van het geven van nieuwjaarsgeschenken aan collega’s weer om de hoek kijken. Het begin van een nieuw jaar is een uitgelezen moment om waardering en erkenning naar je medewerkers uit te spreken. Dit niet alleen om te bedanken voor de inzet van het afgelopen jaar maar ook om de banden binnen het team te versterken en een positieve bedrijfscultuur te bevorderen. Met de juiste aanpak zorg jij ervoor dat het een succes wordt! In deze blog helpen we je in 5 stappen naar het perfecte nieuwjaarsgeschenk voor je collega’s.

1. Bepaal het budget voor het nieuwjaarsgeschenk

Het is belangrijk om te beginnen met het vaststellen van een budget voor de nieuwjaarsgeschenken of eindejaarsgeschenken. Dit zorgt ervoor dat je een passend cadeau kunt kiezen zonder de financiële grenzen van je organisatie te overschrijden.

Wist je dat… je met de Werkkostenregeling (WKR) een bedrag mag besteden waarover je geen belasting hoeft te betalen? Je kunt een bedrag onbelast besteden aan bijvoorbeeld cadeaubonnen, sportabonnementen of kerstpakketten. Door slim gebruik te maken van deze regeling kun je je medewerkers verrassen zonder extra belastingkosten.
Lees meer via de website van de Rijksoverheid.

2. Kies een Passend Geschenk

De keuze van het geschenk is cruciaal. Uit onderzoek van Frankwatching blijkt dat het meest gewilde item in kerstpakketten in 2023 een cadeaubon was. 45% Van de deelnemers wilde dit het liefst ontvangen. Dit biedt hen de vrijheid om iets te kiezen wat echt bij hen past.

Andere geschenken die in de smaak vallen zijn:

  • Etenswaren/dranken: 27%
  • Elektronica: 10%
  • Verzorgingsproducten: 9%

We helpen je uiteraard graag bij het vinden van het perfecte geschenk. Neem eens een kijkje bij onze kerstpakketten of verdiep je in Keuze Kado waarbij elke collega zelf zijn favoriete geschenk kan kiezen.

Keuze Kado: Het nieuwjaarsgeschenk die altijd in de smaak valt

Met Keuze Kado kiezen jouw collega’s zelf een cadeau uit een breed assortiment met meer dan 1500 cadeaus, cadeaukaarten, boeken, tijdschriften en goede doelen. Er is voor ieder wat wils!

3. Maak het cadeau persoonlijk

Een persoonlijke touch maakt elk geschenk bijzonder. Een eenvoudige manier om dit te doen is door de naam van de medewerker aan het cadeau toe te voegen of het cadeau volledig in de huisstijl van jullie organisatie te maken. Uit het onderzoek van Frankwatching kwam naar voren dat geschenken met een naam of bedrijfslogo hun populariteit behouden. Meer dan de helft geeft aan het altijd leuk te vinden om deze te ontvangen.

Een persoonlijke boodschap schrijven en toevoegen aan het cadeau is ook altijd een goed idee en in het digitale tijdperk, waarin je niet altijd een fysiek cadeau of boodschap kunt overbrengen, kan een videoboodschap een warme en persoonlijke manier zijn om waardering uit te spreken.

https://i0.wp.com/sterkado.nl/wp-content/uploads/2024/02/In-5-stappen-het-perfecte-nieuwjaarsgeschenk-voor-je-collegas.jpg?fit=619%2C464&ssl=1

4. Kies voor duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijk thema dat niet over het hoofd gezien mag worden bij het kiezen van nieuwjaarsgeschenken. Kies voor geschenken die een positieve impact hebben op zowel mens als milieu. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar laat ook zien dat je organisatie maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel draagt.

5. Timing is alles

Het kiezen van het juiste moment om het geschenk te geven, kan de impact ervan aanzienlijk vergroten. Of je nu een nieuwjaarsreceptie organiseert of kiest voor een persoonlijk moment tijdens een bedrijfsfeestje, zorg ervoor dat het geschenk op een betekenisvolle manier wordt overhandigd. Voor teams die niet fysiek bij elkaar kunnen zijn, kan een digitaal moment, zoals een videocall, een goed alternatief zijn om de geschenken te overhandigen en het nieuwe jaar gezamenlijk in te luiden.

Conclusie

Het geven van het perfecte nieuwjaarsgeschenk aan je collega’s vereist aandacht en zorgvuldigheid. Door een budget vast te stellen, een passend en persoonlijk geschenk te kiezen, duurzaamheid in acht te nemen en de juiste timing te kiezen, kun je een positieve en blijvende indruk achterlaten bij je medewerkers. Dit versterkt niet alleen de banden binnen het team maar draagt ook bij aan een positieve bedrijfscultuur waarin waardering en erkenning centraal staan.

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag, of wil je even van gedachten wisselen?

Neem contact op met een van onze accountmanagers, we helpen je graag!

Contact