min
26 jul 2023

Bedankt teksten voor afscheid nemen op het werk: jouw gids naar een goede afscheidstekst

In deze blog geven we je 3 tips en delen we een aantal voorbeelden van bedankt teksten.

Bedankt teksten voor afscheid nemen op het werk: jouw gids naar een goede afscheidstekst

Of ze nu met pensioen gaan, naar een andere baan vertrekken of gewoon hun tijd bij het bedrijf afronden, het is altijd lastig om afscheid te nemen van een collega op het werk. Je hebt samen hard gewerkt aan projecten en je hebt waarschijnlijk veel tijd met elkaar doorgebracht. Het is daarom belangrijk om de collega die vertrekt een mooie en persoonlijke boodschap mee te geven. In deze blog geven we je 3 tips en delen we een aantal voorbeelden van bedankt teksten voor afscheid nemen van een collega op het werk.

3 Tips voor bedanktteksten

1. Maak het persoonlijk en toon je dankbaarheid

Bedank je collega voor de samenwerking en laat weten hoeveel je van hem of haar hebt geleerd. Maak het persoonlijk en benoem bijvoorbeeld de kwaliteiten van de collega die je bewondert en hoe deze jouw werk hebben beïnvloed. Laat weten hoeveel je hebt gelachen met jouw collega en hoe deze momenten hebben bijgedragen aan een fijne werkomgeving.

2. Vermeld specifieke prestaties en gebeurtenissen

Vermeld in je bedankt tekst specifieke projecten of gebeurtenissen die jullie samen hebben meegemaakt en die je nog lang zal herinneren. Het is altijd leuk om even terug in de tijd te gaan en mooie herinneringen op te halen.

3. Wens jouw collega veel succes in de toekomst

Neem in je bedankt tekst ook details mee over de toekomstplannen van je collega en wens je collega veel succes of plezier bij deze plannen. Of het nu gaat om een nieuwe baan of een persoonlijk project, geef altijd aan dat je de collega alle succes en geluk toewenst. 

https://sterkado.nl/wp-content/uploads/2023/07/Bedankt-teksten-voor-afscheid-nemen-op-het-werk-jouw-gids-naar-een-goede-afscheidstekst.jpg

Op zoek naar inspiratie voor teksten afscheid collega?

Wij helpen je graag op weg met enkele voorbeelden van leuke tekstjes voor het afscheid van je collega:

Een echte teamplayer:
Beste [naam], Het voelt vreemd om afscheid te nemen van iemand die zo’n belangrijke rol heeft gespeeld in ons team. Bedankt voor de fijne samenwerking en de geweldige herinneringen die we samen hebben gemaakt, zoals … Je hebt ons geïnspireerd en geleerd wat teamwork echt betekent. Je gaat enorm gemist worden, maar we wensen je veel succes en geluk in je volgende uitdaging bij [bedrijfsnaam]

Iemand waar je veel van geleerd hebt:
Beste [naam], we zullen je positieve energie en enthousiasme enorm missen. Bedankt voor de geweldige samenwerking, jouw bijdrage, het delen van je kennis en expertise en de waardevolle lessen die we van je hebben geleerd, zoals …
Veel succes in de toekomst!

Tijd voor je welverdiende pensioen:
Beste [naam], Met gemengde gevoelens nemen we afscheid van jou. We vinden het heel jammer om je te zien vertrekken, maar aan de andere kant zijn we blij dat je eindelijk van je pensioen kunt gaan genieten! Je was een waardevolle collega en we gaan je allemaal missen. Bedankt voor je harde werk, je toewijding en je enthousiasme. We wensen je een hele fijne tijd toe. Blijf contact houden en geniet van je welverdiende rust!

Tijdelijke opdracht is afgerond:
Beste [naam], Het is tijd om afscheid te nemen van een collega die een waardevolle bijdrage heeft geleverd aan [opdracht]. We hebben enorm veel waardering voor het werk dat je tijdens je tijdelijke opdracht bij ons hebt verricht. Je hebt jezelf bewezen als een geweldige aanwinst voor ons team en we zullen je kennis en expertise zeker missen. We willen je bedanken voor je inzet, je energie en je toewijding tijdens je tijd hier. We wensen je alle succes in de toekomst en wellicht tot ziens! 

Wil je jouw collega’s ėcht verrassen met een leuk afscheidscadeau?

Kies dan voor Keuze Kado en geef een volledig gepersonaliseerd cadeau en tekstkaart met afscheidstekst in de stijl van jouw bedrijf. Een afscheidscadeau in jouw look-en-feel dat aandacht en waardering uitspreekt!

Hoe het werkt

Met Keuze Kado leg je giftcards op voorraad en reikt ze uit aan je collega’s wanneer jij dat wilt, of je stuurt digitaal een e-voucher met een persoonlijke boodschap. Dit kun je doen bij het afscheid nemen van een collega wanneer iemand een andere baan heeft of met pensioen gaat, maar uiteraard ook bij alle andere belangrijke moment zoals bij jubilea, promotie of als bedankje voor personeel.

Jouw collega verzilvert de giftcard in jouw gratis webshop en kiest zelf zijn favoriete cadeau. Er is keuze uit ruim 1500 cadeaus, gezellige uitjes, populaire cadeaukaarten (waaronder Zalando, Wehkamp en Etos) en meer.. Voor ieder wat wils dus weet je zeker dat het cadeau altijd in de smaak valt!

Keuze Kado: Vraag een test webshop aan

Vraag een testwebshop aan en bekijk het assortiment op basis van jouw budget!

Personaliseer de verpakking, kaart en webshop

De giftcard wordt altijd verpakt in een gratis luxe geschenkverpakking met tekst kaart en deze zijn volledig te personaliseren. Je kiest de afbeeldingen, kleuren en voegt jouw persoonlijke afscheidstekst en logo toe. Daarnaast is de webshop waarop jouw collega een cadeau kiest ook volledig te personaliseren. In een handomdraai personaliseer je de webshop met jouw logo, persoonlijke bedankt tekst, afbeeldingen en eigen welkomstvideo. Dit maakt het cadeau extra speciaal en persoonlijk.

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag, of wil je even van gedachten wisselen?

Neem contact op met een van onze accountmanagers, we helpen je graag!

Contact