Persoonlijke en originele geschenken

Duurzaam cadeau

Door als werkgever voor een duurzaam cadeau te kiezen voor je personeel, draag je bij aan een duurzamere wereld. Een cadeau waar je medewerker langer plezier van heeft én waarmee je je ecologische voetafdruk verkleint. Of laat je de werknemer liever zelf een duurzaam geschenk kiezen uit een groot en gevarieerd assortiment? Hoe dan ook een win-win situatie als je het ons vraagt!

Groot en gevarieerd assortiment duurzame cadeaus

Een greep uit ons assortiment duurzame geschenken, dat meer dan 100 producten bevat:

Set bloempotten van Rescued

De Paper Pot Grey van Rescued is een grijze/offwhite bloempotten set gemaakt van oude kranten. Een stoere bloempot die zwaar oogt, maar een lichtgewicht is. Uiteraard is de bloempot waterdicht.
Meer informatie

De zwarte lus wordt gemaakt van oude autobanden. De pot is hierdoor ook leuk op te hangen. Leuk voor dat kruidenplantje in de keuken, boven je werkplek of stoer op de salontafel!

Rescued werkt op een duurzame manier door afval te gebruiken en dit door middel van upcycling een compleet nieuwe bestemming te geven. Daarnaast biedt Rescued werk aan mensen met een verminderd arbeidsvermogen. Mensen met een arbeidsbeperking produceren het aanbod van Rescued. Zo doen zij werkritme en werkervaring op.

Fair Trade Cotton Balls

Deze lichtslinger wordt in Thailand handgemaakt en is officieel Fair Trade gecertificeerd, hoe tof is dat!
Meer informatie

Deze lichtslinger laat je huis stralen, elk seizoen opnieuw.

Deze cotton balls worden met de hand gemaakt in de fabriek in ChiangMai (Thailand), waar ze zorgen voor voldoende werkgelegenheid voor tientallen gezinnen. Niet alleen werken er mensen in onze fabriek, zij zorgen er ook voor dat gezinnen die in afgelegen gebieden in de bergen wonen, de mogelijkheid krijgen om vanuit huis te werken. Op deze manier hoeven zij niet dagelijks uren te reizen en kunnen ze de hele week bij hun gezin blijven en verdienen ze daarnaast een eerlijk salaris met het maken van Cotton Balls.

A Beautiful Story Cadeaukaart

A Beautiful Story helpt mee om de wereld een stukje mooier te maken. De kettingen, armbanden en oorbellen worden 100% handgemaakt door talentvolle vakmensen in Nepal en India. Zij maken de sierraden met veel liefde, passie en geduld. 
Meer informatie

Met de giftcard van A Beautiful Story kan je naast de mooiste sieraden ook kaarten, posters en notebooks uitkiezen. De producten van A Beautiful Story hebben stuk voor stuk een bijzondere betekenis. Mooi om te geven en om te krijgen!

Je mag met deze giftcard op abeautifulstory.nl een keuze maken uit handgemaakte fairtrade sieraden & meer. Kies jouw gewenste product(en) en betaal met jouw giftcard. Je kunt het tegoed in meerdere keren besteden totdat het tegoed op is of de geldigheid verlopen is. Eventuele bijbetalingen kunnen veilig en snel via iDEAL.

Snijplank van Mangohout van Return to Sender

Wist jij dat een houten snijplank extra hygiënisch is? Geweldig om je eten op te bereiden en te serveren! Dit handgemaakte product is gemaakt van mangohout in Noord-India.

Meer informatie

Katja Schuurman begon in 2006 Return to Sender, een merk dat handgemaakte producten uit de armste regio’s van de wereld verkoopt. Dit duurzame merk heeft als missie armoede te bestrijden. Dit doen ze door de plaatselijke economie te stimuleren. 

Return to Sender streeft ernaar een duurzame bijdrage te leveren als eerlijk designlabel.

  1. door werkgelegenheid te creëren voor de makers met eerlijke lonen, werktijden en contracten;
  2. de makers in staat te stellen meer vaardigheden te ontwikkelen die gerelateerd zijn aan hun werk;
  3. scholing voor de future makers aan te bieden; de nieuwe generatie jonge vrouwen krijgen een kans op een baan door het volgen van een beroepsopleiding. Dit doet Return to Sender in samenwerking met Plan Nederland.

Duurzame ovenschalen van Berghoff

Perfect voor liefhebbers van bakken die hun bakvaardigheden op de proef willen stellen. Het duurzame, authentieke aardewerk verwarmt zeer gelijkmatig, wat keer op keer geweldige resultaten oplevert.

Meer informatie

Redenen om voor de ovenschalen van BergHOFF te kiezen:

  • Verwarmt zeer geleidelijk
  • Magnetronbestendig
  • Vaatwasserbestendig

Duurzaam Hotel Cadeaubon

U heeft ruime keuze uit meer dan 200 accomodaties die beschikken over een betrouwbaar en duurzaam kenmerk. (Green key, EU Ecolabel, Green Globe, ISO 14001 of Travelife). De cadeaubon is onbeperkt geldig.

Uitwisbaar notitieboek van Bambook

Bambook is hét uitwisbare whiteboard schrift, dus weg met al die kladblaadjes! De harde cover is gemaakt van 100% duurzaam bamboe met aan de voorzijde het gelaserde logo van Bambook. 
Meer informatie

De pagina’s bestaan voor de helft uit lijntjes en de andere helft zijn blanco. Zo kun je niet alleen aantekeningen maken, maar ook bijvoorbeeld schetsen of tekenen. Nadat de aantekening, schets of tekening is gemaakt, maak je er eenvoudig een foto van. Door de gratis app van Bambook te gebruiken, is deze gemakkelijk op te slaan. Hierna veeg je eenvoudig met de achterkant van de pen de aantekening of schets uit. Dit scheelt weer een papieren kladblaadje!

Niet alleen de Bambook zelf is duurzaam, want er is meer. Zo wordt er namelijk bij iedere geproduceerde Bambook een nieuwe boom geplant. Bambook is daarom hét duurzame notitieboek!

Fair Trade Rode en witte wijn

Survivor vertelt het verhaal van de inheemse Nguni-koe uit Zulu die op een dag uit een truck springt tussen de wijngaarden in Swartland. In Swartland bouwt ze een nieuw leven op en brengt zelfs nakomelingen voort.
Meer informatie
Het verhaal benadrukt het motto van de Swartlanders, waarin de vrije geest centraal staat. De rode wijn is een soepele wijn met donker fruit (bessen en bramenjam) en hints van kruiden. Vol en zacht van smaak waardoor het een lekkere wijn is bij stoofvlees en bij gegrild vlees(BBQ). De witte wijn is verfrissend met citrus, peer en tropisch fruit in de geur en smaak. Heerlijk drinken als borrelwijn of bij Aziatische gerechten.

Duurzaam geproduceerd vloerkleed

Leuk kleed om de ruimte net wat meer sfeer te geven. Gemaakt van reststukken van T-shirt stof. Materiaal: 100% katoen. 
Meer informatie

Bij het produceren van Yoshiko artikelen werken ze volgens de hoogste standaarden. De natuur vormt de bron van hun ideeën en ze verzekeren zich bij iedere productieronde dat ze die met respect behandelen. Daarom werkt Yoshiko uitsluitend met duurzame, organische materialen of met veilige alternatieven als de natuur hier niet in kan voorzien. Yoshiko is uitdrukkelijk tegen kinderarbeid en iedere vorm van werken onder dwang, ongeacht leeftijd.

HEB JE BELANGSTELLING IN DUURZAME CADEAUS?

Wil je binnen 5 minuten gratis toegang tot de webshop om alle duurzame geschenken te bekijken?

groot en gevarieerd assortiment