Lokale leverancier aan het woord: Wijnhandel van Welie

Jarenlang werkte Job van Welie in de Utrechtse horeca als sommelier. Tot het moment dat zijn passie voor wijn een andere uitweg zocht buiten het restaurant. Sinds 2013 vind je Job in Gouda, de thuishaven van Wijnhandel van Welie. In de sfeervol ingerichte winkel tref je naast een groot aanbod uiteenlopende wijnen ook een divers assortiment mooie whisky’s.

Door een combinatie van kwaliteit, goede prijs en vertrouwen is Wijnhandel van Welie afgelopen jaren uitgegroeid tot een professionele en erkende wijnhandel. “Wij willen lekkere wijnen bieden, voor iedereen”, geeft eigenaar Job aan. “Wijn is een beleving en iedereen ervaart dit weer op een andere en eigen manier. Voor de één moet dit een dure wijn zijn, voor de ander is het juist een betaalbare maar wel heel specifieke wijn. Door onze klanten te adviseren en informeren bieden wij voor ieder wat wils.”

Proeverijen en inspiratie
Elke maand organiseert Wijnhandel van Welie een proeverij, vaak in samenwerking met lokale restaurants. “Door de proeverij te combineren met een diner maak je de beleving compleet”, aldus Job. Om het gehele jaar door leuke en nieuwe producten te kunnen bieden bezoekt hij zelf jaarlijks tientallen proeverijen of bezoekt hij wijnboeren in Frankrijk, Italië, Duitsland of Zuid-Afrika. “Deze tripjes zijn niet alleen heel leuk maar ook enorm leerzaam en brengen je vaak op nieuwe ideeën. Naast wijn is het bedrijven van handel ook een enorme passie. Het samenwerken met dit soort lokale wijnboeren is enorm interessant en een nieuwe wijn wegzetten in Nederland is een hele gave uitdaging”.

sterkado-vanwelie

Job van Welie in zijn wijnhandel te Gouda

 

Complete kerstbeleving
Job: “Kerst is een beleving, zo ook wijn. Ga maar na hoe je zelf de kerstdagen voorbereidt. Er is eten en drinken in overvloed en wellicht ga je voor het diner dit keer wel speciaal naar de slager voor dat mooie stukje biefstuk. Om het diner helemaal af te maken wil je ook een mooie witte wijn bij het voorgerecht en bij die (te) dure biefstuk mag dat ook wel een perfecte rode wijn zijn. Rond kerst zien wij dat mensen meer willen besteden aan een bijpassende wijn of whisky. Een lekkere wijn bij een goed diner in combinatie met de aanwezigheid van je vrienden en familie maakt de kerstbeleving compleet, daarom is een fles wijn ook zo onmisbaar in een mooi kerstpakket.”

Wijnhandel van Welie en STERKADO
Al drie jaar levert Wijnhandel van Welie diverse wijnpakketten voor het assortiment van STERKADO. “STERKADO heeft een heel divers klantenbestand, wat inhoudt dat onze samengestelde wijnpakketten interessant moeten zijn voor iedereen. Elk jaar weer stellen wij mooie en kwalitatief goede wijnpakketten samen. Rood, wit, Frans, Spaans; wijn is persoonlijk! Wat dat betreft sluit dat perfect aan bij STERKADO. Iedereen kiest zijn of haar eigen cadeau(s) en hoe fijn is het dan wanneer je ook je eigen wijn kan kiezen!”

Ook dit seizoen verzorgt Wijnhandel van Welie het wijnassortiment van STERKADO. Job vertelt trots: “Dit jaar hebben wij een hele leuke, nieuwe productgroep met o.a. whisky, gin en jenever. Ik ben heel erg benieuwd wat de mensen ervan gaan vinden!”

Benieuwd naar al onze lokale producten en alle andere mooie artikelen? Vraag informatie aan en bekijk het in een webshop gebaseerd op jouw budget!